Очакваме Ви на 8 юли от 14:00 ч и 20:00 ч. българско време, когато ще представим новостите при нашите камиони от гама T, C и K.
Следете за актуална информация на : tckevolution.renault-trucks.com

Новини


 

29.06.2015

Данаил Стефанов и Цветомир Иванов са националните шампиони на OFC 2015

Двамата победители ще представят страната ни на европейския финал в Португалия през октомври

Във финалния кръг на състезанието Optifuel Challenge 2015 участваха общо 20 шофьори от цяла България, а двамата победители ще представят страната ни на глобалния финал в Португалия през октомври.

Плевенчанинът Данаил Стефанов, представител на фирма „Съни Ко“ ООД и Цветомир Иванов от „Столичен Автотранспорт“ ЕАД са двамата български финалисти в състезанието по ефективно шофиране на Renault Trucks – Optifuel Challengе 2015. Те демонстрираха уменията си по предварително зададен маршрут, с дължина около 35 км., а шофирането се оценяваше на база сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от Optifuel Infomax за преминаване по трасето на всеки отделен участник. Състезателите управляваха две композиции с влекачи Renault Trucks T 460 к.с., 11-литрови ЕВРО 6 двигатели и бордови полуремаркета, натоварени с по 18 т бетонни блокове. Финалистите бяха разпределени между двата камиона чрез жребий.

„Състезанието премина изключително оспорвано. Някои от шофьорите дори успяха да постигнат среден разход на гориво малко над 25 л на 100 км“, каза Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks. „Предстои двамата ни финалисти да представят България на глобалния финал на Optifuel Challengе 2015 в Лисабон, заедно с останалите победители от състезанията в страните от Централна и Източна Европа, а ние им гарантираме, че могат да разчитат напълно на всички характеристики на товарния автомобил от гама Т за постигането на един добър резултат”, допълни той.

Optifuel Challenge 2015 премина през 10 локации в периода 28 април - 11 юни 2015 година – Враца, Плевен, Велико Търново и Габрово, Търговище, Варна, Бургас, Димитровград, Пловдив, Благоевград и София, като участие взеха 161 шофьори от цялата страна. Партньори на Renault Trucks по пътя към големия финал бяха още Schmitz Cargobul, Voith и Goodyear.

Наградите за двамата български финалисти в Renault Trucks Optifuel Challenge 2015 са ваучери на стойност 1000 лв. за оригинални рекламни продукти с марката Renault Trucks, а собствениците на транспортните компании, в които работят, ще получат влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване в срок от два месеца.

Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис.

###

________________________

Optifuel Challenge се организира в подкрепа на желанието на Renault Trucks да подпомага превозвачите и шофьорите да шофират по-икономично и да демонстрират експертните си умения за намаляване разхода на гориво, като им предоставя ефективни решения.

Всички аспекти на камионите от гама Т на Renault - дизайна на кабината и всеки елемент от силовата линия - са произведени, за да намалят горивната консумация. Новата гама  залага също така на предимствата, осигурени от решенията Optifuel на Renault Trucks. Програма Optifuel, например, включва обучение на водачите и софтуера Optifuel Infomax за наблюдение и анализ на разхода на гориво. С тяхна помощ може да се постигне икономия до 15% за целия автопарк.

И накрая, всички камиони Renault от гама T се доставят с фабрична подготовка за инсталация на системата Optifleet. Лесна за употреба, Optifleet е средство, което подпомага вземането на оптимални решения за управление на парка. Така системата бързо доказва, че е незаменим помощник за фирмените мениджъри, организаторите на транспорта и шофьорите. В резултат от употребата й може да се спестят 5 000 евро на година на камион.

Всички тези услуги и технологии са достъпни за превозвачите и техните шофьори и ще бъдат показани и използвани по време на Optifuel Challenge 2015  като  реална илюстрация на дългосрочния ангажимент на Renault Trucks да подпомага своите клиенти.

За повече информация:
Ина Игнатова, тел. +359 2 40 32 719, е-мейл: ina.ignatova@volvo.com