Новини


 

30.06.2015

СЕДЕМ КАМИОНА RENAULT TRUCKS T ЗА БОКСА НА RED BULL RACING

Седем камиона Renault Trucks бяха доставени за бокса на Red Bull Racing, участващ във Формула 1

Седем камиона Renault Trucks  T 520 High бяха доставени за бокса на отбора на Red Bull Racing, участващ във Формула 1. Тяхната задача: да превозват оборудването на Red Bull от едно състезание за Голямата награда във Формула 1 до друго.

Когато седем полуремаркета превозват седем контейнера през цяла Европа, в това няма нищо необикновено. С изключение на случаите, когато въпросните контейнери съдържат елементите на Tree House на Red Bull: удължението на стендовете за бокса на Red Bull Racing за Формула 1, което пътува из цяла Европа от едно състезание за Голямата награда до друго. Tree House се състои от мобилен ремонтен сервиз и офис и придружава екипа на Red Bull при всяко състезание в Европа. Четирите контейнера, превозващи мобилния сервиз, не съдържат само класически инструменти, а също така и 3D принтер, който може да "печата" желаните детайли. По време на състезанието е важно да може да се реагира много бързо. Следователно, Tree House е логическо продължение на бокса на Red Bull. Останалите три контейнера се използват като мобилни офиси от 35 души.

Автопарк, съставен изключително от автомобили на Renault Trucks

С доставката на тези седем нови камиона Renault Trucks T 520 High, Red Bull продължава своето отдавнашно сътрудничество с Renault Trucks. Оборудването наседемте камиона Renault Trucks T 520 High е на особено високо ниво. Като се започне от авангардното задвижване, 13-литровия двигател с 520 к.с. във вариант Euro 6 и се стигне до кабината High Sleeper Cab с вътрешна височина 2,05 метра. Водачите от отбора на Red Bull се ползват от предимствата на по-бързата смяна на предавките благодарение на автоматизираната скоростна кутия Optidriver. Също така, намаляването на скоростта е по-лесно благодарение на ретардерите Optibrake+ и Voith.