Новини


24.10.2014

OPTIFUEL CHALLENGE – МЕЖДУНАРОДЕН ФИНАЛ НИЦА 2014

Избор на най-добрия икономичен водач!

От няколко месеца камионите от гама T кръстосват европейските пътища във връзка с местните квалификации на състезанието Optifuel Challenge 2014. Бяха проведени 66 квалификации в 15 страни, в които взеха участие 1275 фирми и 6000 водача.

Вече дойде моментът на международния финал Optifuel Challenge 2014, на който ще бъде избран най-икономичния водач на борда на автомобила, избран за „международен камион на годината 2015“.

Финалът ще се проведе в Ница, Франция, от 28 до 30 октомври 2014 г.

Най-добрите 28 водача от малки и големи фирми ще бъдат поканени да демонстрират своите умения по икономично шофиране, като направят тест и участват в 45-минутно състезание по шофиране при реални пътни условия.

Optifuel Challenge International Final Nice 2014Победител ще стане водачът, който постигне най-малък разход на гориво, най-добро време и който съумее да използва оптимално технологиите на камиона. За да изберем най-добрите, ще можем да разчитаме на нашия софтуер за анализ на потреблението на гориво Optifuel Infomax.

За да представят с гордост страната си, всички участници ще бъдат подкрепяни и окуражавани от работодателите си и дистрибуторите.

Целият екип на Renault Trucks ще бъде там, за да ги посрещне: 10 демонстратора, които ще ги придружават по време състезанието по шофиране, 6 съдии, които да анализират резултатите и да обяснят на водачите стила им на шофиране, както и експерти, които да ги информират относно товарните автомобили и техните новости, услуги и, не на последно място, иновации.

Победителите ще бъдат възнаградени за отличното им представяне, като най-икономичният международен водач ще получи ваучер на стойност 8000 евро (което се равнява на сумата, която един водач може да спести на фирмата си средно за 4 години).

Късмет на всички и нека най-добрият победи!