Очакваме Ви на 8 юли от 14:00 ч и 20:00 ч. българско време, когато ще представим новостите при нашите камиони от гама T, C и K.
Следете за актуална информация на : tckevolution.renault-trucks.com

Новини


 

09.02.2018

RENAULT TRUCKS ВЪВЕЖДА МОБИЛНА ВЕРСИЯ НА OPTIFLEET

Optifleet, софтуерът за управление на автопарка, разработен от Renault Trucks, вече се предлага и в мобилна версия. Където и да се намирате, вече имате достъп в реално време до информация за Вашите камиони.

Приложението Optifleet вече може да се използва на мобилни телефони или таблети, което позволява превозвачите да проследяват товарните си автомобили навсякъде и по всяко време и бързо да реагират на неочаквани събития.

Опростеният интерфейс на приложението Optifleet осигурява достъп на мениджърите на автопарк до техните автомобили с едно кликване  безпроблемно да разпределят нови задачи (My fleet now) или да проследяват и оценяват начина на шофиране и управление на камиона на всеки водач (Ecoscore). Приложението има три модула, които помагат на превозвачите да оптимизират поведението на водачите, да управляват ефективно автопарка и да контролират оперативните разходи:

- Модулът Check предоставя техническа информация за превозните средства, която е особено полезна за намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2. Това включва функцията Ecoscore, която проследява и анализира стила на шофиране и определя областите, в които могат да се предприемат действия за намаляване на разхода на гориво.

- Модулът Map локализира върху карта превозни средства в реално време,
като анализира и предлага оптимизиран вариант на маршрутите.

- Модулът Drive осигурява информация за времето на шофиране и позволява да
се осъществява дистанционен достъп до данните от картите на водача и паметта на тахографа.

С новото мобилно приложение на Optifleet, Renault Trucks развива допълнително своите решения, за да осигури подкрепа на превозвачите, ангажирани с проследяването и намаляването на разхода на гориво и емисиите на CO2. Благодарение на управлението на автомобилния парк в реално време, операторите могат да реагират по-бързо и да увеличат рентабилността, като същевременно увеличат удовлетвореността на своите клиенти. На практика Optifleet дава възможност да се генерират спестявания до 5 000 евро на година за превозно средство.

Мобилното приложението Optifleet вече е достъпно за изтегляне от AppStore и Google Play. Използването на приложението подлежи на абонамент за услугата Optifleet.