Новини


23.09.2014

RENAULT TRUCKS ГАМА Т СПЕЧЕЛИ ПРИЗА КАМИОН НА ГОДИНАТА 2015

На 23 септември, жури в състав 25 журналисти от издания от цяла Европа определи Renault Trucks гама Т за „Международен камион на годината 2015“. Джанфранко Грифини, президент на журито, връчи престижната награда на Бруно Блан, президент на Renault Trucks, по време на 65-то издание на международното изложение за автомобили за търговско приложение IAA в Хановер.

RENAULT TRUCKS Т – ИЗБРАН ЗА КАМИОН НА ГОДИНАТА 2015

С резултат от 129 точки, с 48 точки пред следващия в класацията, Renault Trucks гама Т отнесе престижната награда „Международен камион на годината 2015“ в рамките на изложението IAA в Хановер. Журито отсъди, че Renault Trucks гама Т има най-голям принос в транспортната индустрия тази година.

Журито присъди титлата на Renault Trucks гама Т въз основа на няколко критерия: технологични иновации, комфорт, безопасност, поведение на пътя, икономия на гориво, екология и цялостна цена на собственост.

Журито подчерта качествата на Renault Trucks гама Т и в частност отбеляза изключителната аеродинамика и комфорта, осигурен за водачите както по време на шофиране, така и за почивка.

Renault Trucks гама Т комбинира качества от предходните емблематични модели на марката с последните технологични иновации в света на товарните автомобили“, обобщи Джанфранко Грифини, президент на журито „Камион на годината“ (ITOY). „Това доведе до едно от най-значимите представяния в индустрията през последните няколко години.“

При връчването на наградата президентът на Renault Trucks Бруно Блан заяви: „Поласкан съм да приема тази награда от името на Renault Trucks и бих искал да я споделя с всички, които работят в нашата компания и мрежата в цял свят. Тази награда ни прави горди, както ще направи горди и тези, които поръчват и карат камионите ни.“ и добави: „Преди година Renault Trucks навлезе в нова ера с представянето на изцяло новата си гама камиони. Тази награда е възможно най-добрият начин да се подчертае идентичността на новата гама камиони Renault. Вярвам, че признанието, което Renault Trucks гама Т получи от специализираното независимо жури от 25 европейски държави ще бъде мощен аргумент при спечелването на нови клиенти.“

За повече информация:
www.renault-trucks.bg
Ина Игнатова, тел. +359 2 40 32 719, е-мейл: ina.ignatova@volvo.com