Новини


 

23.04.2020

RENAULT TRUCKS ПОДГОТВЯ ПОЕТАПНО ОТВАРЯНЕ НА ЗАВОДИТЕ СИ ВЪВ ФРАНЦИЯ

Дезинфекция на машини, работни станции и работни инструменти, носенето на маски, ръкавици и гащеризони, строги правила за социално дистанциране, организирано движение в споделени помещения... Производството бе спряно от 18 март, но Renault Trucks се подготвя за поетапно възобновяване на дейността в производствените си обекти, като постоянно следва основен подход, а именно за защита на здравето и безопасността на служителите си.

От началото на извънредните мерки и въпреки временното прекъсване на производството, Renault Trucks продължи да предоставя обслужване на своите клиенти, доколкото това е възможно, като доставя резервни части и извършва сервизно обслужване на камиони. Тези дейности са от съществено значение за гарантиране на непрекъснатостта на жизненоважни услуги за обществото, като транспорт на стоки от първа необходимост, лекарства и храни.

Renault Trucks планира постепенно възобновяване дейността на заводите си във Франция, като от 22 април работа започна завода за двигатели в Лион - Venissieux. Производствените мощности в Bourg-en-Bresse и Blainville-sur-Orne, постепенно ще възобновят дейността си през следващите седмици. За всички производства се планира рестартиране на индустриалната дейност при силно ограничен обем. Възстановяването на капацитета ще бъде бавно и ще продължи няколко седмици, в зависимост от търсенето на пазара и възможността доставчиците да осигурят необходимите компоненти.

Възобновяване на производството ще се обуславя от прилагането на засилени здравни мерки, адаптирани към всеки обект, след консултация със синдикатите и представителите на служителите. “Ще възобновим дейностите само ако условията за здраве и безопасност са на необходимото ниво. Ето защо предвиждаме поетапно възобновяване на производството, включващо начален период, през който ще проверим предприетите здравните мерки, както и веригата за доставки и логистиката, преди да обмислим увеличение“, обясни Бруно Блан.

Предприетите мерки в заводите на Renault Trucks включват:

 • Прилагане на правила за социална дистанция и защитни мерки
 • Масово използване на предпазни маски
 • Използване на маски от типа FFP2 с очила или предпазни шлемове и ръкавици,
  когато еднометровото разстояние не може да се спазва
 • Поддържане на вратите отворени (с изключение на противопожарните врати),
  за да се избегне контакт с дръжки
 • Почистване на работни станции, работни инструменти, логистично оборудване,
  съблекални и столови
 • Организирано движение във всички общи части, съблекални, коридори и столови,
  удължаване на работното време и ограничаване на броя на присъстващите в даден момент