Очакваме Ви на 8 юли от 14:00 ч и 20:00 ч. българско време, когато ще представим новостите при нашите камиони от гама T, C и K.
Следете за актуална информация на : tckevolution.renault-trucks.com

Новини


27.10.2014

Renault Trucks T Optifuel

Renault Trucks T вече се предлага във версия Optifuel

RENAULT TRUCKS T OPTIFUEL: ГЛОБАЛЕН ПОДХОД ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДА НА ГОРИВО

Renault Trucks T вече се предлага във версия Optifuel. Един глобален подход за намаляване на разхода на гориво от първия километър, който обединява качествата на Renault Trucks T, аеродинамичното оборудване, интелигентните технологии и специалните услуги.

Тъй като дизеловото гориво е едно от основните разходни пера на превозвачите, Renault Trucks, още със създаването на своята гама T, отделя основно внимание на намаляването на разхода му. Уникалният дизайн на кабината и всеки елемент от силовото му предаване са проектирани, така че да благоприятстват икономията на гориво и този товарен автомобил да се превърне в истински източник на печалба.

Пионер в намаляването на разхода на гориво, Renault Trucks продължава пътя на своето развитие, по който пое през 2009 г. с Renault Premium Optifuel, и стартира серията Renault Trucks T Optifuel, която комбинира автомобил, конфигуриран с най-добрите технологии с предлагане на широка гама специални услуги. Благодарение на общата оферта Renault Trucks TOptifuel превозвачът постига икономии през целия период на притежание на превозното средство, при това още от първия километър.

Да бъдете ефективни по отношение на разхода на гориво означава на първо място да имате правилно конфигуриран автомобил. Предлаган в две версии DTI 11 с мощност 430 к.с. и DTI 11 с мощност 460 к.с., Renault Trucks Optifuel T е оборудван серийно с всички аеродинамични устройства, което дава възможност за намаляване на съпротивлението на въздуха:

  • покривни и странични дефлектори
  • спойлери, интегрирани във фаровете
  • разширения на вратите
  • странични обтекатели


Той е снабден серийно и с набор от интелигентни технологии, обединени в пакета Fuel eco:

  • забранен режим „power“
  • функция Eco cruise control с режим на контролирано движение по инерция Optiroll
  • изключващ се въздушен компресор
  • кормилна помпа с променлив дебит
  • автоматично изключване на двигателя


По подразбиране автомобилът е конфигуриран с ограничение на скоростта до 85 км/ч.

За да се оптимизира теглото, Renault Trucks Optifuel T има няколко алуминиеви компонента (въздушни резервоари, резервоари за гориво, джанти, DFR рамка на устройството за спиране на ремаркето). И накрая, автомобилът е оборудван с гуми с ниско съпротивление при търкаляне.