Новини & Контакти

ПАРТНЬОРСТВО СЪС СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ПРЕХРАНА

Ангажирани в борбата срещу глада по света

От май 2015 г. до края на 2017 г. Renault Trucks ще ангажира своите специалисти и мобилна група за обучение в няколко страни от Западна и Централна Африка, за да обучи механиците от Световната организация по прехрана (ФАО) по най-новите методи за поддръжка на камиони.

ФАО, организацията към ООН, която се бори с глада по света, гарантира достъпа до храна в най-бедните и труднодостъпни краища на света. Камионите са в основата на нейната логистична система, която достига възможно най-близо до най-нуждаещите се и превозва  продоволствия в най-трудни условия. За тези превозни средства добрата поддръжка е гаранция за максимален период на експлоатация и за отлична мобилност при изпълнение на задачите.

След успешно партньорство през 2012-2013 г. в Източна Африка, Renault Trucks отново предоставя своите технически знания и опит на производител на камиони за целите на ФАО и за развитието на африканския континент.

Служителите на Renault Trucks доброволно предават своите умения в областта на поддръжката и ремонта на тежкотоварни камиони на механиците от ФАО в Западна и Централна Африка. Тези експерти ще проведат 11 учебни сесии, подпомагани от камион Renault Kerax 6x6, конфигуриран като подвижен модул за обучение.
3-годишната кампания ще ги отведе в Демократична Република Конго, Централно-африканската Република, от Гана и Сиера Леоне до Либерия, Чад и Уганда. Тя ще позволи да се проведе обучение на 150 механици от ФАО, началници на сервизи, ръководители на автопаркове и инструктори.

СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ПРЕХРАНА В ЦИФРИ:

  • 80 млн. души, снабдени с хранителни продукти
  • 3,2 млн. тона доставени храни
  • Присъствие в 82 страни
  • 650 склада за продукти
  • 20 кораба
  • 70 самолета
  • 5000 камиона

 

pam