Очакваме Ви на 8 юли от 14:00 ч и 20:00 ч. българско време, когато ще представим новостите при нашите камиони от гама T, C и K.
Следете за актуална информация на : tckevolution.renault-trucks.com

Новини

Дизайн

renault trucks style

ДИЗАЙНЪТ В ПОЛЗА НА ПЕСТЕНЕТО НА ГОРИВО

Renault Trucks очаква бъдещо развитие чрез споделяне на своята визия за решителен авангарден дизайн, и правейки най-доброто от последните технилогични иновации достъпно за своите клиенти.

По време на Международното автомобилно изложение в Хановер през 2012 г., Renault Trucks представи изследване за промишлен дизайн на основата на камион за транспорт на дълги разстояния, изцяло ориентиран към икономия на гориво. Висококачествени материали, съвършена аеродинамика и технологични нововъведения се комбинират в този тежкотоварен автомобил, предназначен да осигури на конструктора ориентир в дългосрочен план в неговите изследвания в областта на пестенето на гориво.

„Работата по CX/03 е изследване на промишления дизайн, а не само изследване на стила” предупреждава Ерве Бертран, директор на дизайнерския отдел на Renault Trucks. Този автомобил се вписва в линията на предишните изследователски разработки на конструктора в тази област като например Optifuel Lab. „Нашата цел да осигурим квинтесенцията на Renault Trucks в сферата на пестене на гориво” продължава Ерве Бертран „.и да осигурим ориентир в дългосрочен план за бъдещи изследвания”. Ето защо всеки елемент в автомобила има точно определена функция, която се определя главно от аеродинамиката и ефективността.

стилът на Renault Trucks е изцяло да интегрира изискванията на бъдещите потребители от самото начало в процеса по създаване на дизайн

Le design Renault TrucksСилата и чистотата на линиите, динамични форми, сила и персоналност на камиона: дизайнът на Renault Trucks дава на всеки свой модел ндивидуална визия. Изключително примамлива външност, което обяснява успеха на Renault Trucks на 5 континента.

 

ролята на дизайнерите на Renault Trucks е да виждат в бъдещето и да отгатват предпочитанията на клиентите

Le design Renault TrucksСъздавайки камиони на бъдещето е комплексна работа, която изисква тясно сътрудничество на дизайнери, инженери и производство. Стотици модели и скици на дизайнерите на Renault Trucks са предмет на селекция, което отвяра възможност и за нови концепции.

Не е само въпрос на създаване на футористични линии, но също така и прецизно определяне на детайлите на интериора и екстериора, детайли на отварянето (врати, прозорци, покриви, шлюзове …) и всички други елементи чрез интегриране на техническа архитектура и иновации, които ще допринесат за бъдещия модел.

 

геният на марката Renault

Le design Renault TrucksКато силен аспект на имиджа, дизайнът е решаващ елемент от идентичността на автомобилите на Renault Trucks. Заедно с отношението към мисията, за която е определен всеки камион, стилът трябва също да промотира имиджа на нашите клиенти.

Камионът е маркиран с логото на Renault Trucks във форма на диамант, емблема на качество и синоним на френската креативност по целия свят. Отпечатъкът на Renault Trucks е свързан с ценностите на компанията: дизайн с подчертано отношение към иновациите, грижа и ефективност.