Отзиви

Всяка вечер 15 премиум магазина в Париж получават доставките си с електрически камион

#JoinTheGoodMove

Дистрибуция

3min
Renault Trucks D ZE Guerlain

Отзиви от клиенти - април 2020 г.

Сандрин Сомер е директор устойчиво развитие в Guerlainот от 2007 г. насам. Марката за премиум парфюми, грижа за кожата и грим използва електрически камиони Renault, Гама D, от май 2014 г. Поглеждаме назад към шестте години на интензивни доставки.

 

Renault Trucks D Z.E Guerlain Illustration

«През май 2014 г. Guerlain взе решение да обнови решението за градска логистика за доставки до 15-те ни магазина в центъра на Париж, включително и до магазина ни на Avenue des Champs-Elysées 68. Избрахме да използваме електрически камиони! Важно е да се разбере, че от 2007 г. насам нашата компания е изцяло ангажирана с прилагането на стратегия за устойчиво развитие чрез четирите основни приоритетни области - екодизайн, биоразнообразие, опазване на климата и социална отговорност.

Guerlain: социално ориентирана красота чрез устойчива мобилност

В качеството си на главен директор устойчиво развитие и член на управителния комитет на Guerlain се гордея, че всички наши 4000 служители, от които 2500 работят на международните ни пазари, са ангажирани да работят за един по-устойчив свят. Природата е нашето вдъхновение още от създаването на компанията през 1828 г. и преди повече от 13 години ние превърнахме опазването на природата в централен елемент на всичко, което правим. Сега целта на цялата ни компания е да бъдем въглеродно неутрални до 2028 г. Това означава да намалим теглото на опаковките на нашите продукти - например намалихме теглото на бурканчето с крем Imperial Orchid с невероятните 60 % - и да намалим въглеродното си въздействие при транспорта.

За да ни помогнем да постигнем тази цел, още през 2014 г. се свързахме с нашия логистичен доставчик Speed Distribution, за да намерим чисто и ефективно решение за навременна доставка за нашите 15 магазина в Париж. Speed Distribution ни предложи да изпробваме тогавашния прототип на 16-тонен електрически камион: Renault Trucks Гама D. Шест години по-късно все още използваме същия автомобил - подновяваме договора си за наем всяка година - и дори го нарекохме "Бъмбълбей" по името на емблемата на компанията ни и ежедневния ни ангажимент за опазване на пчелите.

200 км пробег с нулеви емисии

Като избрахме да използваме електрически камион за доставки в града, не само намалихме годишните си въглеродни емисии с 30 метрични тона, но и успяхме да повишим ефективността си. Фактът, че камионът е напълно безшумен, означава, че вече можем да доставяме в магазините си и през нощта. Това означава, че всичките 15 магазина могат да бъдат сигурни, че са напълно заредени веднага след отварянето им на следващата сутрин. Нашите продавач-консултанти също с гордост информират клиентите си за тази система. Някои от тях дори я използват като предимство, когато обясняват нашия ангажимент на клиенти, които са все по-загрижени за опазването на околната среда.

Всяка нощ камионът изминава повече от 201 км, пътувайки между производствения ни център в Шартър, склада на Speed Distribution в Иври-сюр-Сен и нашите 15 магазина в центъра на Париж. В началото имахме известни опасения относно експлоатационния пробег на автомобила, но той се оказа напълно подходящ за нашите нужди. В резултат на това успяхме да постигнем истински благоприятен цикъл на доставка, защото постигаме нулеви емисии от началото до края на логистичното пътуване, а не само в последния километър.

Разбира се, колкото и ефективен да е, електрическият камион сам по себе си никога не би могъл да намали всички наши емисии на CO2, повечето от които се генерират от въздушния превоз на нашите продукти, но той допринася за намаляване не само на емисиите на CO2, азотни оксиди (NOx) и фини прахови частици, но и на шумовото замърсяване. Това се оказа истински успех в района на Париж, не на последно място и по отношение на корпоративния ни имидж. През ноември 2016 г. "Бъмбълби" дори беше използван като мобилен фризьорски салон пред нашите магазини в подкрепа на благотворителното събитие за набиране на средства Movember.

Не се съмнявам, че устойчивата мобилност в градска среда има светло бъдеще в Guerlain, и вече разглеждаме подобни проекти в Белгия, Италия и Испания.»

Химикът и инженер по опаковане Сандрин Сомер е главен директор устойчиво развитие на Guerlain от 2007 г. насам. Тя е член на Управителния комитет на компанията за парфюми от назначаването си на тази стратегически важна длъжност. Нейната мисия е да намали въздействието на известната марка върху околната среда и обществото. Нейната цел: постигане на въглероден неутралитет до 2028 г.

Set canonical URL
Off