Транспортни решения

Управление на електрически камиони

#JoinTheGoodMove

Електромобилност

3min
Renault Trucks E-Tech driver

Климатичната криза и широкото прилагане на зоните с ниски емисии (LEZ) поставят нови предизвикателства и изискват значителни промени в сектора на автомобилните превози. От наличните днес алтернативни видове енергия, електроенергията е най-ефективното средство за декарбонизиране на дейността ви. в градски условия, като същевременно запазвате своята конкурентоспособност.

Какъв е пробегът на електрически камион?

Пробегът на електрическия камион зависи от няколко фактора. Сред тях са приложението на камиона, превозваният товар, стилът на шофиране и дори външните условия могат да окажат влияние върху пробега на електрическия камион. При гамата на Renault Trucks E-Tech пробегът може да достигне до 560 км* в зависимост от вида на използвания електрически тежкотоварен автомобил и условията на използване.

*на базата на 6 пакета батерии с капацитет 94kWh

Проверете нашия симулатор на пробега, за да научите повече за пробега на нашите електрически камиони

 

Renault Trucks D Wide E-Tech

Скоростта и електрическият камион

Скоростта на движение оказва значително влияние върху пробега. Колкото по-бързо шофирате, толкова повече енергия консумирате.

Renault Trucks D Wide E-Tech

Топографията също оказва влияние върху пробега на електрическия камион.

В зависимост от условията на шофиране, независимо дали е на хълм, на равен терен или надолу, камионът ви ще консумира или възстановява електроенергия.

Renault Trucks E-Tech Master driving wheel

Електромобилност и използване на бордово оборудване

Използването на отоплителните и климатичните системи по време на движение оказва влияние върху потреблението на енергия на камиона. При студени метеорологични условия тяговата батерия също трябва да бъде приведена в работна температура. Използването на цялото това оборудване оказва влияние върху консумацията на енергия и следователно върху пробега.

DA

Превозваните товари оказват влияние върху дистанцията на шофиране

Вашата работа и превозваният товар оказват влияние върху пробега на автомобила. Колкото по-голям е превозваният товар, толкова повече енергия е необходима.

Renault Trucks D E-Tech parked

Начин на шофиране: какво влияние оказва това върху пробега на електрическия камион?

Вашият стил на шофиране оказва значително влияние върху разхода на енергия на камиона. Шофирайте плавно, използвайте рекуперативно спиране и спазвайте правилата за екологично шофиране.

Изтеглете нашата безплатна бяла книга и получете ръководство стъпка по стъпка за това как плавно да декарбонизирате автомобилния си парк

Как работи електрическият камион?

Електрическият камион използва електрически двигател, който консумира електрическа енергия. Батериите съхраняват електрическата енергия, необходима за работата на камиона, което определя неговия пробег.

Батерията се състои от набор от клетки, свързани в модули, които са опаковани в батериите. Те се контролират от системата за управление на акумулатора (BMS). Това е електронен компонент, който предпазва електрическия камион и батерията от преждевременно стареене и пожар при неправилна употреба. Енергийната плътност е увеличена благодарение на използването на литиево-йонни клетки NMC (никел манган кобалт), които имат отлично съотношение мощност/тегло и по този начин предлагат най-добрия компромис между експлоатационен пробег и полезен товар.

Ангажименти на Renault Trucks

Разчитаме на устойчива верига на доставки и провеждаме одити на веригата на доставки с нашите доставчици, включително и със самите кобалтови мини. Батериите се сглобяват в Европа. Автомобилите се сглобяват във Франция.

Рециклирането е отговорност на Renault Trucks, след като батериите бъдат върнати на дилъра. Вторият живот на батериите открива множество възможности, като например оборудване за съхранение на електроенергия в автономни къщи и сгради или дори соларни централи. Рециклирането също е от съществено значение за гарантиране на устойчиво решение за електромобилност. Renault Trucks и Volvo Group са изцяло ангажирани в тази област, която се развива прогресивно с нарастването на пазара.

Разбиране на декарбонизацията на транспорта

Абонирайте се безплатно и получете достъп до платформа за електронно обучение с експертно съдържание!

renault trucks decarbonisation academy

Как се зарежда електрическият камион?

Renault Trucks E-tech range

 

Електрическият камион се зарежда с адаптиран контакт за променлив ток (AC) за бавно зареждане или със зарядно устройство за постоянен ток (DC) за бързо зареждане. Благодарение на нашите иновации Renault Trucks може да предложи широк набор от устойчиви решения за зареждане, съобразени с вашата дейност и вашите изисквания. Решенията за зареждане на Renault Trucks могат да бъдат адаптирани, за да осигурят по-голяма гъвкавост. Можем също така да ви окажем подкрепа при вземането на решение за режима на зареждане, който е най-подходящ за поддържане на рентабилността ви, и да ви посъветваме как да зареждате електрическите си камиони.

Открийте как да инсталирате и поддържате инфраструктурите за зареждане: прочетете повече!

 

Домашен контакт Стенна кутия и обществено зарядно устройство Бързо зарядно устройство Индустриален контакт

2,3 kW / 10 A 3,2 kW / 14 A

Решение за случайна употреба 25 h/20 h

 

3,7 kW / 16 A (1 фаза) 11 kW / 16 A (3-фазен) Препоръчително решение 16 h

 

22 kW AC / 32 A

(3-фазен) Режим 3

Препоръчително решение

8 h 30 за 265 kWh

(4 x 66 kWh) 12 h за 375 kWh

(4 x 94 kWh)

40 kW DC / 63 A (3-фазен) Режим 4

 

4 h 15 за 265 kWh

(4 x 66 kWh) 6 h 10 за 375 kWh

(4 x 94 kWh)

Променлив ток: 7,4 kW променлив ток / 32 A (1 фаза) 8 h: 100%

6h30: 80%

DC: 22 kW DC /

32 A 3 h: 100%

2 h: 80%

 

 

150 kW DC / 225 A Режим 4

1 h 20 за 265 kWh

(4 x 66 kWh)

1 ч. 50 мин. за 375 kWh

(4 x 94 kWh)

Повече от 22 kW

22 kW AC / 32 A

(3-фазен)

Режим 2

 

Случайно решение 8 h 30 за 265 kWh

(4 x 66 kWh)

12 часа за 375 kWh

(4 x 94 kWh)

 

 

Колко струва електрическият камион?

Днес капиталовите разходи за закупуване на електрически камион са по-високи от тези за еквивалентен камион с ДВГ. Важно е обаче да се мисли за общата цена на притежание (TCO ) на електрическия камион, тъй като когато се използва, цената на електрическия камион бързо се доближава до тази на дизеловия му аналог и дори има тенденция да продължи да бъде по-рентабилна. Всъщност разходите за поддръжка са по-ниски, а цената на енергията е по-малка от тази на изкопаемите горива.

Научете повече за разходите за електрически камиони: прочетете повече!

Какво е бъдещето на камионите?

E-Tech range

 

Секторът на автомобилните превози трябва да се справи с предизвикателството за намаляване на емисиите на CO2 и да постигне целите, определени в споразуменията за климата. Ние в Renault Trucks сме ангажирани с енергийния преход и ще бъдем до вас, докато декарбонизирате бизнеса си. Убедени сме, че електрическата енергия е най-зрялото решение за намаляване на емисиите. Именно поради тази причина през 2023 г. ще разширим гамата си от 100% електрически тежкотоварни автомобили с добавянето на Renault Trucks E-Tech C и Renault Trucks E-Tech T.

Поръчайте предварително Renault Trucks E-Tech T или C

 

Открийте нашата гама от 100% електрически камиони

 

Камиони Renault

E-Tech Master

Renault Trucks

E-Tech D & D Wide

Предстоящо

Renault Trucks

E-Tech C*

Предстоящо

Renault Trucks

E-Tech T*

Използвайте Градско и градско строителство Градски и крайградски Градско строителство Регионално разпределение
Работен обхват 200 км 560 км**

300 км (с едно зареждане)

500 км (междинно бързо зареждане за 1 ч (250 kW))

300 км (с едно зареждане)

500 км (междинно бързо зареждане за 1 ч (250 kW))

*продава се през 2023 г.

**на базата на 6 комплекта батерии с капацитет 94 kWh

Открийте нашата гама E-tech

Renault Trucks E-Tech Master Electric

Renault Trucks E-Tech D Electric

Renault Trucks E-Tech D WIDE Електрически

Не се колебайте да се свържете с нашите експерти, за да получите съвет относно електромобилността

Съгласявам се, че когато изпратя този формуляр, Renault Trucks ще съхранява и запазва личните ми данни толкова дълго, колкото е необходимо, за да оцени предоставената информация и да се свърже с мен по този конкретен въпрос.
Съгласен съм да получавам новини и информация за продуктите и събитията на Renault Trucks. Ще мога да спра тези съобщения във всеки имейл, който получавам.

Научете повече за електрическия камион и открийте нашите специализирани услуги

Set canonical URL
Off