Транспортни решения

Надеждност на електрическите камиони: лесно преминаване към електромобилност

Електромобилност

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

Преминаването към изцяло електрически товарни автомобили често води до въпроси относно надеждността: надеждни ли са електрическите превозни средства? Достатъчен ли е работният пробег за извършване на обиколни пътувания? Как се зареждат? Кой отговаря за поддръжката на превозните средства? Това ли е най-доброто решение за декарбонизиране на моя автопарк? Открийте всички гаранции, които Renault Trucks може да ви предостави, за да инвестирате напълно спокойно.

Електрически превозни средства: Изпитана технология на Renault Trucks

Renault Trucks е първият производител на търговски превозни средства, който предлага на пазара гама от електрически превозни средства с хибриден камион: Premium Distribution Hybrys Tech, пуснат на пазара през 2009 г. През 2010 г. каталогът е допълнен с лекотоварния автомобил Maxity Electric. След това разработихме тежкотоварни електрически камиони с клиенти-партньори, в реални експлоатационни условия, и през 2018 г. пуснахме на пазара Master Z.E. Събрахме хиляди точки данни, за да подобрим работата им: данни за батерията, данни за инфраструктурата и управлението на зареждането в допълнение към обратната връзка с водача.

Този опит ни позволи днес да предложим на предприятията гама от изцяло електрически камиони от второ поколение, които гарантират пълно спокойствие, без да влияят на рентабилността ви. По подобен начин нашите експерти са обучени и получават непрекъснато обучение за работа с електрически превозни средства; независимо дали става въпрос за инженерите, които проектират и конфигурират вашите камиони, механиците, които обслужват в нашите сервизи, или търговците в дилърските центрове.

Renault Trucks E-Tech range

Днес множество превозвачи с различна големина на компанията ни се доверяват и са ангажирани с енергийния си преход. От пускането му на пазара през 2018 г. досега сме продали на нашите клиенти повече от 400 превозни средства Master Electric. Ето няколко неотдавнашни примера: след като през 2020 г. започнаха доставките по домовете с 20 Renault Trucks E-Tech Master, швейцарският кооператив Migros Aare прие доставката на 20 допълнителни превозни средства през 2021 г. Швейцарската компания Feldschlösschen, дъщерно дружество на Carlsberg Group, разполага с 20 превозни средства Renault Trucks E-Tech D от началото на 2021 г. за изпълнение на ежедневните обиколки за доставка на бира в планински райони. През септември 2021 г. компанията Urby (Groupe La Poste), френски специалист в областта на логистиката на първа/последна миля, направи същия избор с поръчката си на 20 автомобила Renault Trucks E-Tech D.

Технологията на електрическите превозни средства е най-съвършеният и ефективен вариант за декарбонизиране на вашата дейност

Технологията на електрическите превозни средства е най-добрият вариант за декарбонизиране на вашата дейност, тъй като тя вече е разработена и нейните характеристики непрекъснато се подобряват. Работният диапазон на батериите продължава да се увеличава, което означава, че до края на десетилетието ще бъдат обхванати всички употреби. Бихме искали също така да подчертаем, че тази технология генерира нулеви емисии на NOx и е безшумна при работа.

Освен това е важно да се вземе предвид цялостното въздействие на електрическите технологии за намаляване на емисиите на CO2. Всъщност в Европа електроенергийният сектор става все по-декарбонизиран. Това е така, защото тя се произвежда основно от възобновяема или ядрена енергия. Понастоящем електрическите превозни средства представляват 55% намаление на емисиите на CO2 в сравнение с изкопаемите дизелови горива.

По отношение на енергийната ефективност, наличността, инвестиционните разходи и разходите за използване, електричеството е най-развитата алтернативна енергия.

Те са преминали на електричество: свидетелства

Групата Delanchy внедрява електрически камиони от Renault Trucks

Всяка вечер 15 първокласни магазина в Париж получават доставките си с електрически камион

Feldschlösschen : От 2013 г. нашите електрически камиони ни дават конкурентно предимство

Електрически камиони: доказана ефективност

Клиентите, които са поръчали или тествали електрически камиони, забелязват едно и също нещо: електрическата енергия работи! Шофьорите са убедени и от плавното шофиране и липсата на вибрации. Когато се стигне до съществения въпрос за работния пробег, именно тук се крие ефективността. За дейностите по доставка батерията с капацитет 52 kWh на Renault Trucks E-Tech Master осигурява реален експлоатационен пробег на автомобила от 200 км (244 км експлоатационен пробег по цикъла WLTP City) с възможност за пълно презареждане само за три часа или 80% за два часа. По подобен начин, при дистрибуторските дейности, действителният експлоатационен пробег на Renault Trucks E-Tech D, който достига 400 км, означава, че можем да отговорим на практически всички изисквания на превозвачите в този сектор. Германската компания DB Schenker тества автомобил Renault Trucks E-Tech D 16, оборудван с акумулаторна батерия с мощност 264 kW, в своя филиал в Сент-Етиен (Франция), който се занимава с куриерски дейности.

"В хълмистите райони и при ниски температури мониторингът на работата на автомобила ни позволи да постигнем среден пробег от 220 км при зимни условия"

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

Освен максималния работен пробег, най-важното е да ви предложим работен пробег, съобразен с реалните ви изисквания, независимо от дейността ви: градска или регионална дистрибуция, доставка на място или събиране на отпадъци. Нашите експерти ще ви предложат модела/моделите електрически камиони, които са най-подходящи за вашето професионално приложение и за вида на пътуването, което ще извършват вашите камиони. Ние ще ви предоставим инструменти за симулация и ще осигурим автопарк от електрически камиони за тестване в реални условия. Покриваме нуждите ви с нашите 16, 19 и 26-тонни превозни средства и с ваше участие можем да ги адаптираме така, че да имат правилния брой батерии за вашите изисквания: от три до шест.Като цяло повечето от нашите клиенти избират камиони с четири батерии.

Все по-висока производителност

Електрическите технологии са в процес на постоянно развитие и днес производителността на електрическите камиони е сравнима с тази на дизеловите автомобили в дейностите по доставка и дистрибуция. С тласък от инвестициите на производителите на автомобили и тежкотоварни превозни средства ефективността на батериите продължава да напредва: не само по отношение на работния пробег, но и на възможностите за бързо зареждане, по-специално при частично зареждане. Това е основна тенденция в дългосрочен план, която се подкрепя от създаването на специализирани инфраструктури.

Инфраструктура, адаптирана за електрически превозни средства

Екосистемата за електромобилност също се разработва и прилага успоредно с технологичния напредък. През пролетта на 2021 г. ACEA (Асоциацията на европейските автомобилни производители), в която Renault Trucks членува, публикува бяла книга, за да определи изискванията на производителите по отношение на зарядните станции в цяла Европа. Целта е изразена количествено: до 2025 г. да се осигурят от 10 000 до 15 000 публични зарядни точки и тази цифра да се увеличи до 50 000 до 2030 г.. Конкретно, гъстотата на зарядните точки ще означава, че по време на задължителната 45-минутна почивка на водача на всеки 4 часа и 30 минути ще могат да се организират нови обиколки.

Изчерпателен и индивидуален договор за поддръжка за пълно спокойствие

Производителността и експлоатационният живот на акумулаторите често са повод за въпроси от страна на транспортните компании. За да премахнем всички останали съмнения във вашето съзнание, ние се ангажираме да гарантираме, че нивата на ефективност на батериите няма да паднат под 80% от капацитета на зареждане, независимо от тяхната възраст, през целия срок на договора. Ние сме единственият производител, който може да поеме такъв ангажимент. Акумулаторите Renault Trucks E-Tech Master се покриват от 8-годишна гаранция или гаранция за пробег от 160 000 км. В края на вашия лизингов срок ние се задължаваме да приемем обратно акумулатора и да управляваме неговия втори живот, а след това и рециклирането му. По същество, нашата персонализирана подкрепа гарантира, че вашият електрически автопарк може да бъде експлоатиран с пълно спокойствие.

Също така предлагаме договор за поддръжка, който включва фиксирани месечни плащания, комбиниращи финансиране, застраховка, обслужване, поддръжка и гаранция за работата на акумулатора. Можете да разчитате на нашите техници, които са обучени в поддръжката на електрически превозни средства, и на плътността на нашата мрежа за обслужване на вашите електрически камиони с пълно спокойствие.

Благодарение на безпроблемната и безгрижна среда, създадена от нашата персонализирана подкрепа, можем да ви помогнем в прехода към електромобилност с пълно спокойствие: нашите експерти по финансови услуги на Renault Trucks ще ви консултират относно най-подходящите за вас финансови и застрахователни пакети, включително финансирането на инфраструктури за зареждане. Ще ви информираме и за наличните пакети за държавна помощ, за които можете да кандидатствате.

Можете да се възползвате от всички наши експертни познания в областта на електрическите превозни средства, както и от нашето ноу-хау в областта на поддръжката и обслужването, за да направите прехода към електрически превозни средства възможно най-лесен. Не се колебайте да се свържете с нас, за да научите повече.

Съгласен съм, че при изпращането на този формуляр Renault Trucks ще съхранява и пази личните ми данни толкова дълго, колкото е необходимо за оценка на предоставената информация и за да може да се свърже с мен отново по тази конкретна тема.
Set canonical URL
Off