Транспортни решения

Аварийни и противопожарни служби: действайте безопасно на всякакъв терен

Строителство

Дистрибуция

5min
Renault Trucks C with High Power Foam Fire appliances

Като пожарникар можете да бъдете призовани по всяко време и на всякакви терени. Renault Trucks ви предоставя своето ноу-хау и дългогодишния си опит в работата с вашия бранш и производители на надстройки, за да ви помогне да изберете най-добрите автомобили за спешна помощ (пожарен автомобил, цистерна и т.н.). Можем също така да ви посъветваме относно услугите, които биха могли да ви помогнат да защитите другите, докато защитавате себе си.

Открийте нашата гама автомобили за спешна помощ

Renault Trucks си сътрудничи с пожарните служби повече от век. Въз основа на това дългогодишно партньорство ние работим в тясно сътрудничество с производителите на надстройки, за да можем да ви предложим най-подходящите за вашата дейност автомобили, перфектно проектирани за спешни интервенции. Нашите автомобили Renaul Trucks Master, Renault Trucks Гама D и D WIDE, Renault Trucks Гама C и K отговарят на вашите изисквания, независимо дали сте извикани в града, на пътя, на горски или домашни пожари, за промишлени сгради или специални операции.

Пожарни камиони: реагирайте бързо, при всякакви обстоятелства

Знаем, че може да ви се наложи да присъствате на всякакви терени. Ето защо е от съществено значение за вас да разполагате с лесни за управление и компактни автомобили за работа в града, с малък радиус на завиване и подходящ въртящ момент дори при по-ниски предавки (900 об/мин за нашите Renault Trucks Гама C).

м Това е радиусът на завиване за нашите камиони Renault Гама D

Осигуряване на подходящи условия на труд за пожарникарите

За да защитят другите хора по най-добрия начин, пожарникарите трябва първо да защитят себе си и да се уверят, че условията са подходящи. Първият етап от операцията е стартирането на пожарния автомобил! Ето защо разработихме ключ, който не може да бъде изгубен. Освен това Renault Trucks разработи възможно най-ниските стъпала, които улесняват качването и слизането на водача и пътниците.

При Renault Trucks Master първото стъпало е само на 436 мм от земята.

Katell Simon Продуктов мениджър

Страничните му врати могат да се отварят широко до 1270 мм. Всички превозни средства се доставят с празно пространство на шасито за основно оборудване, използвано при всякакви приложения, като водни помпи за автоцистерни, осветително оборудване или големи резачки при пътни инциденти. Превозните средства, предназначени за гасене на пожари, са предварително оборудвани с термична защита, която предпазва пожарникарите за 10 минути при температура 130°C, ако камионът им бъде обграден от огън.

Пожарникари: възползвайте се максимално от дългогодишното ни партньорство с местни производители на надстройки

Нуждите ви от автомобил зависят от ситуацията, в която сте извикани. Ето защо нашите шасита са проектирани така, че да могат да поберат камиона, от който се нуждаете за всякакви приложения. За да отговори на всички изисквания, Renault Trucks разчита на седем различни бази за шасита, вариращи от 3,3 до 33 тона. Те включват микробуси за пътна помощ като Renault Trucks Master, мощни пожарни автомобили като Renault Trucks Гама C или K, а също и нашето Renault Trucks Гама D.

В уеб портал за производители на надстройки могат да бъдат намерени следните елементи:

  • Подробни технически данни за всички автомобили
  • Чертежи в мащаб 1/20
  • Инструкции за сглобяване

Това улеснява работата им и намалява времето за подготовка преди доставката на автомобила. Това тясно сътрудничество също така означава, че нашите предложения могат да се развиват в зависимост от възложените ви задачи и вашите професионални очаквания.

Предвиждане на поддръжката на камиона, за да се избегне престой на превозното средство

Наличието на превозни средства и части е ключов момент. За да предотврати престоя на превозните средства и да избегне непланирани спирания, Renault Trucks разработи нова и иновативна услуга. С избора на сервизен договор PREDICT вашите превозни средства ще бъдат регистрирани в рамките на цифрова платформа, а поддръжката им ще бъде внимателно наблюдавана и проследявана. Ако се прецени, че е необходима работа или подмяна на дадена част, вашият консултант ще се свърже с вас и ще определи посещение на сервиз. Нашата цел е да сведем до минимум непланираните престои на автомобилите.

Намалете консумацията на гориво на камионите пожарни

Разходът на гориво е основен разход за автомобилите за спешна помощ. За да управлявате по-добре своя автопарк използвайте Optifleet - интелигентна услуга за управление на автопарка от Renault Trucks. С нея можете да определяте местоположението на автомобилите си в реално време и да ви бъде изпращана конкретна информация относно разхода на автомобила и използването му от водачите. Достъпът до Optifleet се осъществява чрез уебсайт.

Set canonical URL
Off