Отчет

7 ключови точки, които трябва да вземете предвид при преминаването към електрически камиони

Електромобилност

Renault Trucks E-Tech range

За да помогнем на транспортните и дистрибуторските компании да преминат към електромобилност с пълно спокойствие, ето 7 ключови точки, които трябва да обмислите, преди да вземете окончателно решение. Те са изготвени от експерти на Renault Trucks въз основа на обширна обратна връзка с потребителите.

 

1. ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС

Какво разстояние изминават вашите превозни средства за един ден, връщат ли се в депото в края на деня, в рамките на какви ограничения за достъп до центъра на града работите, доставките ви се извършват през деня или през нощта, има ли налични държавни субсидии... Има много въпроси, на които трябва да отговорите, преди да преминете към електрически камиони. Но това не е проблем, защото вашият консултант на Renault Trucks може да ви помогне да преминете през всичко и да ви посъветва за електрическия камион, който е най-подходящ за вашите нужди.

2. ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ТИП ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМИОН

В зависимост от превозваните товари, теглото на камиона, топографията, климатичните условия, изискванията за пробег, времето за зареждане на батерията и факторите за обща цена на притежание (TCO), има няколко типа електрически камиони, от които можете да избирате. Всеки от тях има свой специфичен оптимален сценарий на работа, така че както и преди, Renault Trucks е на разположение да ви помогне да анализирате конкретните условия на използване.

3. ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ОПТИМАЛНИЯ ВАРИАНТ ЗА ФИНАНСИРАНЕ

Съвсем ясно е, че разходите за електрически камион неизбежно се отразяват на финансовите модели на транспортните компании! Но добрата новина е, че въздействието може да бъде компенсирано чрез използване на подходяща форма на финансиране: стандартен кредит, лизинг/покупка на лизинг (LOA), финансов лизинг и др. Последните от тях могат да се ползват и от държавни субсидии.

4. ИЗПОЛЗВАЙТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА СИСТЕМА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА АКУМУЛАТОРА

Електрическите камиони от Renault Trucks могат да се зареждат много просто, като се използва обикновен контакт за променлив ток (за Renault Trucks Master) или трифазен индустриален контакт (за камионите D и D Wide). Това отнема между шест и дванадесет часа и по-малко от два часа при използване на станция за бързо зареждане, която можете да инсталирате на собственото си място от някой от нашите оторизирани партньори в областта на електротехниката. Всички наши камиони са напълно съвместими и с обществени станции за зареждане.

7 KEY POINTS TO CONSIDER WHEN SWITCHING TO ELECTRIC TRUCKS

 

5. ПОМОГНЕТЕ НА ШОФЬОРИТЕ СИ ДА СЕ АДАПТИРАТ КЪМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КАМИОНИ

Управлението на електрически камион обикновено не представлява проблем за шофьорите, повечето от които с удоволствие преминават към електрическо задвижване. Въпреки това нашите експерти са на разположение за предоставяне на специализирана помощ в области като техники за екологично шофиране с цел оптимизиране на пробега на батерията (плавно ускоряване, регенеративно спиране и др.).

6. ОБОРУДВАНЕ НА ВАШИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМИОН

В зависимост от планираното използване на камиона, Renault Trucks доставя сглобената кабина и шасито, за да може вашият сервиз да монтира необходимото ви оборудване и аксесоари, независимо дали става въпрос за хладилна инсталация, кран или камион за отпадъци. Отново, ние винаги сме тук, за да помогнем на клиентите да изберат правилното решение и правилния доставчик на услуги.

7. ОСИГУРЕТЕ МАКСИМАЛЕН ЖИВОТ НА ВАШИТЕ АКУМУЛАТОРИ

Тази последна точка е от решаващо значение в ежедневната работа на всяка транспортна компания: всеки електрически камион трябва да осигурява пълна мощност, независимо от възрастта на батериите. Ето защо договорите на Renault Trucks гарантират, че батериите на превозните средства ще поддържат до 80% от енергийния капацитет на батериите (за гама D Z.E и D Wide Z.E) за целия период на експлоатация на договора. А това е нещо, което никой друг производител не може да предложи!

7 key points to switch to electric trucks teaser

Изтеглете контролния списък и се подгответе да преминете към електричество!

Set canonical URL
Off