Новини

Започва серийното производство на електрическите камиони Renault E-Tech гама T и C

Renault Trucks E-Tech T
Започва серийното производство на електрическите камиони Renault E-Tech гама T и C

Заводът на Renault Trucks в Бург-ен-Брес сглобява камиони от 60 години, а сега стартира серийно производство на електрически камиони от гама T и C. Предназначени за дистрибуция и градско строителство, камионите от гама Т и С са най-новото допълнение към електрическата гама на производителя, която е най-широката на европейския пазар, варираща от 650 кг до 44 т.

  • Адаптиране на производствените мощности

За да може да произвежда тези 44-тонни електрически камиони, Renault Trucks инвестира в адаптиране на своите промишлени мощности, както и в повишаване на уменията на своите служители. Производителят използва четиригодишния си опит в производството на електрически камиони в среден сегмент в завода си в Бленвил-сюр-Орн и прилага същите принципи и най-добри практики в Бург-ен-Брес.

Renault Trucks E-Tech T и C се сглобяват на същата линия, на която и дизеловите им еквиваленти, след което се преместват в специално обособена зона с площ 5200 м2 - Renault Trucks E-Tech Factory - където квалифицирани оператори и техници извършват техническите операции, специфични за електрификацията, а именно сглобяване на електрическото задвижване (EDU) и инсталиране на трансмисията и батериите. След това електромобилите се тестват, за да се гарантира тяхната надеждност и качество.

  • Декарбонизиране на новите бизнес дейности

Renault Trucks E-Tech T и C покриват практически всички приложения за градско строителство и регионална дистрибуция. Независимо дали превозват стоки, материали или промишлени отпадъци, например, превозните средства могат да бъдат адаптирани към всеки тип надстройка благодарение на три типа PTO: електрическо, електромеханично или монтирано върху скоростната кутия. 

С брутно тегло на композицията до 44 тона, Renault Trucks E-Tech T и C се предлагат във версии: влекач 4x2 и 6x2, дълга кабина и междуосие от 3900 мм. За версия шаси кабина се предлагат 4x2, 6x2 и 8x4 тридем, къса или дълга кабина, с избор от единадесет междуосия, вариращи от 3900 до 6700 мм.

Renault Trucks E-Tech T и C могат да бъдат оборудвани с два или три електромотора с комбинирана мощност до 490 kW (= 660 к.с.).

За да отговори на нуждите на клиентите по отношение на пробег и активност, Renault Trucks E-Tech T и C могат да бъдат оборудвани с четири до шест литиево-йонни батерии, осигуряващи между 390 и 540 kWh мощност. Батериите могат да се зареждат чрез променлив ток (AC) до 43 kW или чрез постоянен ток (DC) до 250 kW. Тези камиони ще могат да изминат до 300 км с пълно зареждане и до 500 км с междинно бързо зареждане (250 kW) с продължителност един час (за превозно средство, оборудвано с 6 батерии). 

Батерийните клетки и модули се доставят от Samsung SDI и се сглобяват в Гент, Белгия, в завод, собственост на Volvo Group, от който Renault Trucks е част.

За Renault Trucks 

Renault Trucks, френският производител на камиони, предоставя на професионалистите транспортни решения от 1894 г. насам, от електрически товарни велосипеди и леко- и тежкотоварни камиони. Ангажирани с енергийния преход, Renault Trucks предлагат икономични автомобили и пълна гама електрически камиони, като експлоатационният им живот се удължава чрез подход на кръгова икономика.

Renault Trucks е част от Volvo Group, един от водещите световни производители на камиони, автобуси, строителна техника и индустриални и морски двигатели. Групата също така предоставя цялостни решения за финансиране и сервизни услуги.

Основни данни:

9 450 служители по целия свят

4 завода във Франция

1 400 точки за продажби и обслужване по целия свят

59 000 продадени автомобила през 2022 г.

Set canonical URL
Off