Транспортни решения

Камиони за минна промишленост: истинско натоварване за камионите

Строителство

5min
banner

Минният транспорт е една от най-взискателните дейности за камионите. Трябва да можете да разчитате на здрави превозни средства, които могат да пренасят тежки товари и същевременно да осигуряват безопасна среда за водачите. Renault Trucks е на разположение да помогне със своята гама K - предназначена за тежко строителство - и със своите предложения за услуги, специално разработени за минния транспорт.

Самосвал: открийте гама K на Renault Trucks

Renault Trucks гама K е оборудвана с шаси, специално проектирано за тежки товари, което означава, че можете да намалите броя на курсовете. Нашите автомобили са предварително оборудвани за лесен монтаж на надстройка.

По-висока рентабилност със самосвали, подходящи за стандартни пътища

Гама K на Renault Trucks отговаря на вашите изисквания за екстремно натоварване с камиони, които могат да се използват по стандартни пътища и могат да превозват до 34 тона полезен товар за Renault Trucks K XTREM. Неговите параболични или полуелиптични задни ресори са направени така, че да издържат на товари от 13 до 32 тона. По този начин вашият автомобил може да се използва за добив на камъни и транспортиране до зоната за обработка - всичко това със същия шофьор и с по-малко курса. По този начин можете да ограничите разходите за транспорт и труд, като същевременно увеличите общата си  рентабилност.

Renault Trucks гама K в действие в Гвинея

 

Камиони за минна промишленост: безопасността преди всичко

Надеждност и здравина

Голямото тегло, което се транспортира по неравен, кален или прашен терен в кариерите, налага сериозни ограничения върху използваното оборудване. Ето защо - като част от гама K, предназначена за тежко строителство - Renault Trucks предлага модела K XTREM 8x4, идеален за най-тежките условия.

За разлика от "стандартния" Renault Truck гама K, този камион има специално оборудване за повишаване на здравината и защита на някои елементи, особено изложени на риск по време на минните работи:

  • Шаси с подсилени носачи, за да се гарантира механичната устойчивост на рамата

  • Параболични пружини с 4 лопатки и смазани панти за интензивна употреба

  • Циклоничен въздушен филтър за филтриране на прах

  • Резервоари, предназначени за използване извън пътя, с просвет до 20 инча

  • Защита на всички компоненти, които могат да бъдат повредени

Някои части, включително батерията, спирачките или пружините, са по-изложени на риск по време на интензивна употреба. За да се ограничи преждевременното износване, Renault Trucks препоръчва да се използват оригинални части, специално разработени за автомобила и одобрени след строги тестове, проведени в екстремни условия. Лесни за маневриране камиони

renault trucks K
renault trucks K

Товарни автомобили, които са лесни за маневриране

 
 

Наличието на здрав камион е добре, но водачите също така трябва да имат пълен контрол над превозното средство и да го използват безопасно. За да се осигури правилен контрол на превозното средство и да се защитят механичните му части, Renault Trucks гама K може да бъде оборудван с автоматична скоростна кутия Optidriver XTREM. Тя се отличава с вал с шест зъба вместо с четири, специални зъбни колела и система за управление на смяната на предавките, особено подходяща за екстремни натоварвания. Освен това може да се монтират една или две допълнителни бавни предавки (Xtended), за да се улесни още повече стартирането на автомобила.

Ъгъл на заход 32°

Вашите шофьори могат да разчитат и на най-добрия ъгъл на заход на пазара и пътен просвет от 15 инча, който ще предотврати остъргване или потенциални повреди на предния мост. По отношение на маневреността, радиусът на завиване е намален до малко под 9 метра (конфигурация 8x4). Renault Trucks гама K разполага и с автоматична спирачка за паркиране, която повишава безопасността на водача и на останалите работници в кариерата.

По отношение на комфорта и безопасността вашите водачи могат да разчитат на система за аварийно спиране, камери за проверка на заобикалящата камиона среда, дръжки за изкачване за достъп до превозното средство и странично стъпало за проверка на товара на камиона.

renault trucks K
renault trucks K

Управление на автопарка в реално време

Optifleet е интелигентна услуга за управление на автопарк, която ви позволява да управлявате по-добре транспортната си верига от мината до зоната за обработка на суровини. Това решение улеснява ежедневните ви задачи, като ви позволява да управлявате автопарка си в пълно съответствие с ежедневната ви работа.

Спестявайте гориво, подобрявайте работата на водача и превозното средство, следете часовете на двигателя, проследявайте превозното средство и бъдете предупредени в реално време за точното му местоположение благодарение на геобариерите.

С помощта на Optifleet можете да споделяте данните за автомобила си с когото пожелаете, когато пожелаете и както пожелаете чрез уеб портал, мобилно приложение или чрез интегриране на данните в система на трета страна (API).

Намаляване на разходите за поддръжка

При работа в мина някои части на превозното средство, като например окачването или спирачките, се износват по-бързо от други. За да се намалят разходите за поддръжка, Renault Trucks предлага да се използват резервни части eXchange. Целта е да се възстановят използваните части, да се реновират, да се проведат подходящи тестове и да се внедрят отново в камионите. Те се предлагат с двугодишна гаранция при монтаж в оторизираната мрежа и отговарят на същите изисквания за качество и ефективност като новите продукти, но на по-ниска цена.

Възползвайте се максимално от нашите предложения за финансиране, адаптирани към минната дейност

В миннодобивния сектор пробегът не е водещата причина за износването на автомобила. Ето защо Renault Trucks предлага решения за финансиране и застраховане, които са напълно подходящи за камиони за работа в мини и кариери. Освен това, ако се налага да доработите надстройката на камиона, ние вземаме предвид времето за изработка й и предлагаме планове за финансиране и продължителност, които никога няма да застрашат дейността ви.

Не се колебайте да се свържете с нас за всеки индивидуален съвет или за оферта.

Повишаване на рентабилността на минния транспорт

Мините се експлоатират непрекъснато. Всяко прекъсване в транспортната верига води до огромни загуби от ваша страна. За да ви помогне да увеличите времето за работа на вашите камиони, Renault Trucks предлага опцията Predict. Целта е да предотвратите повредите, вместо да се налага да ги понасяте. Информацията за превозното средство се изпраща към специална цифрова платформа, която ще проследява използването и ще предупреждава вашия консултант за необходимите интервенции. След това последният ще определи среща с вас, за да извърши тези операции по поддръжката, във време, което не оказва влияние върху дейността ви.

Тъй като не е задължително в близост до мината, в която работите, да има сервизна точка, ние разполагаме и с мобилни сервизи. Един или няколко техници ще дойдат на място, за да извършат операциите по поддръжка на вашите превозни средства.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС!

Set canonical URL
Off