Транспортни решения

Безопасен и рентабилен транспорт с цистерни

Дистрибуция

Превози на дълги разстояния

5min
Tanker Transport Truck

Вашата транспортна дейност изисква камиони-цистерни, които оптимизират полезния товар - като се има предвид колко тежки са камионът и оборудването. Вашите автоцистерни може да се използват за превоз на течни насипни продукти или опасни материали, така че е необходимо високо ниво на безопасност както за стоките, така и за водачите. Renault Trucks може да ви насочи при избора на превозни средства и услуги.

Камиони цистерни: оптимизирайте превозите благодарение на по-голям полезен товар

Независимо дали превозвате въглеводороди, течни или прахообразни продукти, трябва да използвате възможно най-леките камиони, за да осигурите добра рентабилност и да оптимизирате полезния товар. Renault Trucks Гама D WIDE (4x2 или 6x2) или D 4x2 се отличават с много леки шасита и отговарят на повечето ограничения при превоза на цистерни - независимо от околната среда.

метри Това е радиусът на завиване на гама D, който е намален, за да се подобри маневреността.
Tanker transporting oil Renault Trucks in Algeria

Ако се нуждаете от по-голям капацитет за съхранение, разработихме Renault Trucks T Tanker. Това е автомобил, в който възможно най-много елементи са изработени от алуминий, което означава, че са много по-леки:

  • Джанти
  • Резервоар за гориво
  • Свързване на колелата

Освен това Renault Trucks Гама T цистерна се предлага и във версия с ниска кабина, която също спестява тегло, като същевременно запазва комфорта на водача.

Версии за цистерни има и за Renault Trucks Гама D и D Wide. Те имат алуминиеви джанти, адаптирани резервоари за гориво и свободно пространство отдясно на шасито за монтираж на помпеното оборудване на надстройката.

Накратко, цистерните на Renault Trucks са конфигурирани за изключителен полезен товар. По-големият полезен товар означава повече превозени стоки по време на всяко пътуване и следователно по-добрарентабилност на вашата дейност.

Осигуряване на безопасност за водачите и стоките

Ако вашите автоцистерни превозват опасни продукти, безопасността играе важна роля във вашата дейност. За да се предотвратят всякакви рискове, цистерната от Renault Trucks Гама T разполага с много функции за безопасност:

  • Главна акумулаторна батерия, лесно достъпна от задната част и от външната страна на кабината
  • Искроуловител на изпускателната тръба
  • Предварително оборудван с табела ADR, в която подробно са описани видът и степента на опасност на превозваните стоки
  • Система за контрол на налягането в гумите
  • Седалка с надлъжно окачване за избягване на залюляване

Освен това Renault Trucks предлага ефективни обучения на шофьори, провеждани от нашите експерти като част от програмата Optifuel, което ви позволява не само да намалите разходите за гориво с 15%, но и подобрите безопасността. Като се стремят да прилагат принципите на ефективното шофиране, водачите ще се научат да намаляват рисковете от произшествия.

Tanker transport driver driving wearing a yellow jacket for safety
Driver checking a tanker attached to a Renault Trucks tractor

Управление на автопарка от цистерни за оптимизиране на доставките

С оглед на исканията на клиентите и ограниченията, свързани с условията на шофиране и безопасността на превозите с цистерни, невинаги е лесно да се оптимизира използването на автопарка. Благодарение на интелигентното решение Optifleet, Renault Trucks ви помага да планирате пътуванията си, да следите автомобилите, да ви информира, ако те се намират в зона по ADR, и ако е необходимо, да възложите задача или да промените маршрута директно. Освен това с Optifleet ще получите достъп до техническите данни на превозното средство (разход, използване), както и до общото време, прекарано от водачите на пътя. Всички тези елементи ще ви помогнат да управлявате автопарка си по възможно най-изгодния начин, за да обезпечите дейността си.

Открийте нашите решения на Optifleet

Увеличаване на времето за работа на автомобила

Транспортът с цистерни не е място за непредвидени събития, особено когато става въпрос за опасни продукти. Тук, в Renault Trucks, използвахме това наблюдение като основа за нашето решение Predict - оферта, включваща нови и иновативни услуги, които ни позволяват да се намесим във вашия камион още преди той да се повреди. Как работи това? Данните за вашия автомобил се съхраняват в специална цифрова платформа. В зависимост от използването и състоянието на автомобила платформата ще планира интервенции и ще предупреждава вашия консултант. След това последният ще се свърже с вас и ще определи среща за извършване на необходимите дейности по поддръжката в удобно за вас време, което не пречи на работата на компанията. По този начин можете да запазите конкурентоспособността си и да се уверите, че вашите автоцистерни са напълно налични.

Финансиране на вашите цистерни

Когато финансирате автомобилите си с Renault Trucks, сте сигурни, че работите с професионалисти, които са напълно наясно с вашата дейност и нейните ограничения. Нашите договори са гъвкави, адаптират се към вашите нужди и поддържат капацитета на товара и паричния ви поток - независимо дали сте избрали финансов лизинг или покупка на изплащане.

Свържете се с нашите екипи сега, за да ви изпратим оферта и повече подробности за нашите предложения.

Set canonical URL
Off