Отчет

Лизингът на електрически камиони е удобен, екологичен и рентабилен

Алтернативни енергии

3min
Renault Trucks E-Tech range

Жан Франческо Хеклер е мениджър Renault Trucks Financial Services. Той предлага на клиентите на Renault Trucks - включително Carlsberg- избор от лизингови решения, които осигуряват бюджетни и оперативни ползи.

"Живея и работя в Цюрих, един от световните банкови и финансови центрове. Подобно на останалата част от Швейцария, градският транспорт в моя град се насочва към решения за електронна мобилност, за да подобри качеството на живот в центъра на града и да намали общите емисии на CO2. Лично аз мога само да приветствам тази тенденция към по-чисти, по-енергийно ефективни и по-тихи транспортни решения, които са съвместими с енергията от възобновяеми източници.

electric truck leasing Renault Trucks Financial services
С електрическите камиони аз финансирам еко-мобилността

Работата ми в Renault Trucks Financial Services включва изготвяне на финансови решения за компании, които искат да добавят един или повече електрически камиони към своя автопарк. Почти винаги препоръчвам лизинг, а не директна покупка. Като се има предвид общата цена на притежание (TCO) на електрическите камиони, лизингът е много по-разумен от финансова гледна точка. И така, какви са ползите за клиентите на Renault Trucks Financial Services*? Всичко, което трябва да правят, е да шофират; ние се грижим за всичко останало! Казано по-просто, Renault Trucks поема отговорността за поддръжката. Ако има и най-малък проблем с камиона, производителят се грижи за него и връща автомобила на пътя възможно най-бързо: това е истинско спокойствие.

 

Електронната мобилност се превръща в ключ към спечелването на нови договори

Транспортните компании, които използват електрически камиони, имат и много практични финансови ползи. Освен ползите за имиджа на фирмата - екологичната мобилност се разглежда като все по-важна във всички сектори на промишлеността и се превръща в ключ към спечелването на нови договори - не се плаща пътен данък. В Швейцария, например, електрическите камиони са напълно освободени от пътен данък, което означава икономия от 20 000 Chf (18 980 евро) за камион, изминаващ 35 000 км (21 750 мили) годишно.

Това със сигурност е било фактор за Карлсберг, когато компанията подписва голям договор с Renault Trucks през февруари тази година за 20 камиона Гама D Wide Z.E., 26 тона. Тези 100% електрически превозни средства ще се експлоатират от швейцарското дъщерно дружество на Carlsberg -пивоварната Feldschlösschen. Всичките 20 камиона ще извършват ежедневни обиколки на разстояние между 100 и 200 километра (60-125 мили), за да снабдяват клиентите на пивоварната от нейните 15 логистични центъра. Лично аз съм много горд, че изиграх своята роля в уреждането на финансирането на този исторически договор."

*Renault Trucks Financial Services е финансова и застрахователна компания на Renault Trucks, дъщерно дружество на Volvo Group.

Специалист по специфични лизингови сделки, Жан Франческо Хеклер е магистър по корпоративни финанси от Университета за приложни науки и изкуства в Люцерн. Започва кариерата си в Credit Suisse през 2001 г. След като прекарва шест години в Xerox Leasing, той се присъединява към Renault Trucks Finance през 2017 г. Сред успехите му е организирането на финансирането за улесняване на договора на Carlsberg Group за 20 бр. 26-тонни Renault Trucks Гама D Wide Z.E.

Jean Francesco Hachler
Set canonical URL
Off