Share

Отзиви

Renault Trucks Гама D - Италия - Fratelli Iapichino SRL

Дистрибуция

5min
RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL

Компанията Fratelli Iapichino използва автовоз Renault Trucks Гама D за превоз на нови и употребявани автомобили до всички части на Италия. Изборът е високо оценен както от мениджърите, така и от шофьорите заради ниския разход на гориво, здравината и комфорта на автомобила.

FRATELLI IAPICHINO SRL

 

2008 г.: година на основаване.

СЕДАЛИЩЕ: Колорно, Парма.

ДЕЙНОСТ: спедиция и дистрибуция на стоки.

ОБСЛУЖВАНИ СТРАНИ: всички части на Италия.

14: персонал, включително 10 шофьори.

БРОЙ ИЗМИНАТИ КИЛОМЕТРИ: 120-130 000 км годишно на превозно средство.

RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL
Какъв е предметът на дейност на вашата компания?

Енцо Япичино - Fratelli Iapichino SRL е семейна компания, предавана от баща на син. Превозваме почти изцяло леки автомобили и работим с всички марки. По време на финансовата криза се наблюдаваше известно увеличение на обема на автомобилите втора употреба, докато новите автомобили бяха донякъде пренебрегнати. Но през последните две-три години продажбите на нови автомобили се увеличават, както и регистрациите, и дейността ни отново се разраства. През 2012 г. започнахме да разширяваме автопарка си с придобиването на първия ни камион Renault Trucks - Renault Premium 460. Оттогава досега е изминал 500 000 км, с 5 редовни обслужвания, без ремонти и с няколко литра масло на всеки 100 000 км... С други думи, нашият Renault Premium не ни струва нищо за поддръжка!

 

Какви са ограниченията, свързани с вашата дейност?

E. И. - Обслужваме всички части на Италия. Затова нашите превозни средства се движат по магистрали и селски пътища, тесни и криволичещи планински пътища - в Италия има много такива - както и в големи градове и села. Затова нашите автомобили трябва да могат да се движат навсякъде, да са маневрени и надеждни. След първия ни положителен опит с Renault Premium, тази година решихме да купим нов Renault Trucks Гама D. Подобно на други превозвачи, най-големият ни разход е за гориво. Затова с брат ми проверяваме разхода на всеки камион на километър. И установихме, че Renault Trucks Гама D има отлични средни показатели.

ГЛЕДНА ТОЧКА
FRATELLI IAPICHINO SRL - Renault trucks D

Санто Замбалдо, шофьор на Renault Trucks Гама D.

« Обикновено започвам между 6 и 7 часа сутринта, в зависимост от доставките, разтоварването и дестинацията. Отивам при дилърите, доставям автомобилите и след това се връщам тук за нов товар. Виждаме, че Renault Trucks Гама D принадлежи на едно ново поколение. Имам всичко под ръка и вече не ми се налага да пускам волана, за да достигна до контролните уреди. Кабината е просторна, с удобно легло. Лесно е да се придвижвате в автомобила, видимостта и позицията на волана са отлични. Що се отнася до сигурността, камерата е истински плюс, като предупреждава за всякакви опасности на пътя. Той е идеален за работата, която върша! »

Какво е мнението ви за Renault Trucks Гама D след няколкомесечна експлоатация?

E. И. - Тези първи месеци потвърждават мнението ни за автомобилите Renault като цяло и за тяхното обслужване. Renault Trucks Гама D е наистина надежден.

Превключването на предавките е много тихо и много приятно, когато шофирате. Шофьорите дори ми казват: "Енцо, сякаш имаме автобус в ръцете си!" Това е много важно. Неговата здравина и маневреност го правят идеален за средни и дълги разстояния, а също така го правят подходящ за по-тесни и криволичещи пътища. Маневрите по товарене и разтоварване са лесни, той се адаптира към всички ситуации, които е вероятно да срещнем по време на нашите мисии. Освен моето собствено мнение, нашите шофьори са тези, които ни дават най-показателната обратна връзка за качествата на Renault Trucks Гама D. Поддържаме отношения на доверие с нашите шофьори.

И искаме те да са доволни от своите автомобили, защото те са тези, които ги използват. Те се чувстват наистина комфортно в кабината, а мястото за спане е много удобно. Позицията на шофьора е перфектно адаптирана към текущата работа. Renault Trucks Гама D се държи като лека кола. Той е много стабилен в завоите и никога не е склонен да се накланя на една или друга страна.

 

 

Как бихте определили отношенията си с дилъра на Renault Trucks?

E. И. - Много съм доволен от отношенията, които установихме през последните няколко месеца: представителите на Renault Trucks винаги идват при мен, винаги са приятни, дружелюбни и на разположение. Например, той се свърза с нас веднага след като получихме автомобилите, за да ни обясни техните характеристики, новите функции и да ни помогне да ги експлоатираме при оптимални условия. И накрая, представянето на камионите Renault се дължи основно на тяхната надеждност и ниски разходи за поддръжка: през последните години не се е налагало да се извършват никакви ремонти по тях. И винаги сме удивени от броя на допълнителните километри, които можем да изминем с Renault Trucks Гама D!