Транспортни решения

5 ключови точки за намаляване на разхода на гориво на вашите камиони и на емисиите на CO2

5min
p041396

Наблюдавайте работата на вашите камиони с Optifleet

Внедряването на инструменти за управление на автопарка ще направи методите за екологично шофиране по-осезаеми за вашите шофьори, ще ги ангажира в постигането на целите на вашата компания в дългосрочен план и ще ви позволи да оцените ползите от положените усилия. За да направите това намаляване ефективно, ви предлагаме да използвате инструмент за управление на автопарка, като например Optifleet. Проектиран и разработен съвместно с професионалисти в областта на превозите, той ви позволява да наблюдавате действителния разход на гориво на вашия автопарк, по камиони и по пътувания. От десетките налични елементи на данни можете да изберете да докладвате за тези, които са най-подходящи за вашата дейност. Можете да използвате тези данни, за да идентифицирате най-добрите практики и подобрения, които да бъдат направени, за да подкрепите шофьорите си в тяхното екологично шофиране.

Разходът на гориво винаги може да бъде подобрен и ако следвате този съвет, бързо ще видите, че разходите Ви и емисиите на CO2 ще намалеят драстично. Нашите експерти и специалисти в тези области знаят как да ви подкрепят и насочат, за да адаптирате решението Optifleet към вашата дейност.

Възползвайте се от нашата софтуерна технология за горивна ефективност

През годините се ангажирахме с разработването и предоставянето на голям брой технологични решения с цел намаляване на разхода на гориво на нашите автомобили. Нашият пакет Fuel Eco включва различни нововъведения за намаляване на разхода на гориво на вашите автомобили, като например конфигурируеми функции за спиране/стартиране на двигателя, блокиране на режима "мощност" и помпи с променлив дебит. Круиз контролът също така интегрира режим "Eco Cruise Control", който оптимизира превключването на предавките, за да даде приоритет на икономията на гориво.

Освен това нашите гами T, T High, C и K са оборудвани с новите двигатели DE11 и DE13, които в съчетание с усъвършенствани технологии като "Turbo Compound" и специализирани услуги водят до значително намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2, достигащо до -10 % (в сравнение с предишното поколение двигатели DTI 11 и DTI 13). "Turbo Compound" позволява развиването на по-високи нива на въртящ момент при ниски обороти на двигателя. По подобен начин решението "Интелигентен контрол на въртящия момент" увеличава времето, прекарано в зоната, предлагаща най-добра производителност на двигателя, без това да се отразява на маневреността. Освен това усъвършенстваме нашия прогнозен круиз контрол Optivision.

Освен това новият двигател DE11 с мощност 460 к.с., който ще се предлага за трансмисиите D Wide и C 2.3, ще позволи намаляване на разхода на гориво с до 10%.

Renault Trucks също така препоръчва максимална скорост на превозното средство от 88 км/ч. Тя е предварително зададена по подразбиране в бордовия софтуер на камионите, които напускат нашата производствена база. Всъщност ограничаването на скоростта по този начин се отразява на времето за пътуване само с няколко минути, но представлява намаление на разхода на гориво с 1 % (за същото пътуване, извършено със скорост 90 км/ч)!

Изберете най-ефективното решение за поддръжка и обслужване на вашите камиони

Важно е да се спазват периодичните интервали на обслужване на автомобилите. Пропуснатата смяна на маслото, ниското налягане в гумите или липсата на центровка на колелата ще увеличат разхода на гориво. Ето защо ние предлагаме услуга за планово техническо обслужване на вашия автопарк, като използваме ГЕНУАЛНИ резервни части, покрити от оригинална гаранция на производителя, която запазва обслужваните автомобили на пътя по-дълго време.

p041327

Използвайте специфична конфигурация, смазочни материали и опции

В допълнение към отговорното шофиране и планираната поддръжка сме разработили технически инструменти за оптимизиране на разхода на гориво на вашия търговски автопарк. Това предполага използването на смазочни материали за двигатели, съобразени с нуждите на вашия товарен автомобил. Можете да избирате от широка гама високоефективни смазочни материали, които намаляват триенето в трансмисията и защитават двигателя на вашия лекотоварен или лекотоварен автомобил.

При конфигурирането на вашите превозни средства трябва да вземете предвид два основни критерия:

  • средния товар, превозван от вашите камиони
  • и топографията на терена, по който те ще се движат.

В зависимост от вашите изисквания ние ще ви насочим към подходящ за вашето приложение двигател с подходяща мощност.

По същия начин, с цел подобряване на икономията на гориво на вашите камиони, е важно да изберете правилния задвижващ вал и крайно предавателно отношение. Разработихме мощен инструмент, който можете да използвате, за да определите най-подходящия задвижващ вал като функция на гореспоменатите два основни критерия и вашето използване: максимална необходима средна скорост, монтаж на гуми и т.н.

Вземането на решение за най-подходящата конфигурация за вашия камион включва и отчитане на аеродинамиката, която, макар и често пренебрегвана, е от първостепенно значение. Още от фазата на концепцията Renault Trucks T е проектиран така, че да има намален коефициент на съпротивление. Поради тази причина кабината е с трапецовидна форма; по-широка отзад, отколкото отпред, с предно стъкло, наклонено назад с 12%. Автомобилът е оборудван стандартно с интегриран дефлектор, който може да се регулира в 5 различни позиции. Ако намаляването на разхода на гориво е основният ви приоритет, можете да изберете аеродинамични компоненти за тежкотоварни автомобили. Можете да изберете подсилени странични дефлектори, удължители на обтекателя над шасито или удължители на вратите. Комбинирани, тези компоненти могат да намалят разхода на гориво с повече от 1%. Това може да доведе до значителни икономии, ако се съпостави с броя на изминатите километри.

Каквито и да са вашите цели за намаляване на разхода на гориво, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

АЕРОДИНАМИЧЕН ДИЗАЙН

Renault Trucks Aerodynamic Design

1- Различни видове дефлектори на покрива

Фиксиран (88 mm), ръчно регулируем от 285 до 496 мм (бързо регулиране) по избор) - сгъваеми странични дефлектори.

2 - 12° наклон на предното стъкло

3 - Броня с интегриран спойлер

4 - Трапецовидна кабина

2,3 м отпред и 2,5 м отзад.

5 - Удължения на обтекателя

На рамката и разширенията на вратите.

6 - Дефлектор, вграден в оптичен блок

7 - Арки на колелата

Подобряват въздушния поток и намаляват количеството вода пръски.

Съгласен съм, че при изпращането на този формуляр Renault Trucks ще съхранява и пази личните ми данни толкова дълго, колкото е необходимо за оценка на предоставената информация и за да може да се свърже с мен отново по тази конкретна тема.
Set canonical URL
Off