Отзиви

Renault Trucks Гама T - Шотландия - EM&T Rapson

Превози на дълги разстояния

4min
RENAULT TRUCKS T - SCOTLAND - EM&T RAPSON

Удобен, икономичен и надежден. Ние знаем колко добре се представя Renault Trucks Гама T на пътя. Но той се представя също толкова добре и "извън пътя", по предизвикателните терени и пресечения релеф на Шотландските планини.

EM&T RAPSON

ОСНОВАНА: 1901 Г.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: Шотландия, Обединеното кралство.

ДЕЙНОСТИ: превоз на товари, оказване на помощ при аварии и ремонт, специализиран в дърводобивната промишленост.

8: брой на персонала.

5: брой превозни средства.

500 000: брой изминати километри годишно.

RENAULT TRUCKS T - SCOTLAND - EM&T RAPSON

В северната част на Шотландия Хайлендс е обърнат на запад към Атлантическия океан, а на изток - към Северно море. Между тях релефът е съставен от множество хълмове и планини, които дават името на региона. Тъй като е разположен сравнително близо до полярния кръг, зимата тук може да бъде особено сурова с чести снеговалежи от края на септември.

Транспортната компания EM&T Rapson се намира в Хелмсдейл, село на източния бряг на Съдърланд. Преди една година Томи Рапсън и неговите партньори закупуват 44-тонен камион Renault Trucks T 520. "Нуждаехме се от здрав и мощен автомобил, който да може да работи на всякакви терени при трудни метеорологични условия". В Хайлендс, тези възвишени райони с многобройни езера, географията е тази, която диктува скоростта на пътуването. Можете да забравите за правите, открити пътища и трябва да свикнете с бавните скорости, обходните маршрути и отклоненията по еднолентовите пътища с техните "места за разминаване"; специфични места, където две превозни средства могат да се разминат.

 

 
ЗДРАВ И ИКОНОМИЧЕН АВТОМОБИЛ

EM&T Rapson е компания за пътна помощ при аварии и ремонт, специализирана и в превоз на дървен материал. "Започнахме дейността си преди няколко години с пет автомобила, които превозваха дървесина до различни обекти в региона", обяснява Томи Рапсън. "Разполагаме с разнообразен автопарк, който ни позволява да отговаряме на различните условия и правила, регулиращи превоза на дървен материал, като някои превозни средства са по-подходящи за тесните пътища, които превозните средства с верижно задвижване не могат да използват."

Преди една година, когато търси ново превозно средство за превоз на трупи, Томи Рапсън чува за гамата на Renault Trucks.

"Добрата репутация, с която се ползват автомобилът и производителят, както и фактът, че в Инвърнес има дилър, способен да окаже надеждна помощ, ни убедиха да купим Renault Trucks Гама T." И въпреки трудните условия, при които работят, той отново потвърждава репутацията на автомобила за нисък разход на гориво. "Той е много икономичен. Един ден той измина същия маршрут като друг автомобил и изразходва 50 л дизелово гориво по-малко, след като превози шест товара!"

МНЕНИЕТО НА ВОДАЧА
RENAULT TRUCKS T - SCOTLAND - EM&T RAPSON

Скот Мидълтън, шофьор на Renault Trucks T.

"Спя в леглото на Renault Trucks T четири нощи в седмицата и винаги спя много добре, независимо от сезона. Седалките също са много удобни, с вентилация през лятото и отопление през зимата. Влизането и излизането от кабината се улеснява от двете стъпала, ръкохватките са в правилната позиция, а когато трябва да се кача на платформата зад кабината и да работя с крана, достъпът също е много лесен. Renault Trucks T е отличен работен инструмент, който дава усещане за мощ и здравина. Надежден и сигурен, можете да се движите по опасни пътища с пълна увереност, независимо от метеорологичните условия (сняг или лед). Когато използвам регулатора на скоростта и пред мен се появи автомобил, автомобилът автоматично се адаптира с предупреждението за дистанция. Не бих заменил този камион за нищо друго на света!"

БЕЗУПРЕЧНО БЯГАНЕ

Скот Мидълтън, на 35 години, кара Renault Trucks Гама T. За него това е втори дом.

"Изминавам между 100 000 и 120 000 км годишно, от които 30 до 40 % офроуд, а останалите - на асфалт".

Денят на Скот започва в 6 часа сутринта. Той отива в една гора с кран и товари 25 т в ремаркето си.

" След това отивам в местна дъскорезница или в инсталация за производство на електроенергия. Разтоварвам в заводи или пристанища и след това се връщам в гората, за да претоваря. Всеки ден правя по две или три обиколки."

Скот не се страхува да използва суперлативи, когато твърди, че: "Този камион е изключителен".

RENAULT TRUCKS T - SCOTLAND - EM&T RAPSON

 

"Мога да карам по-дълго, по-далеч и да използвам по-малко гориво от предишния си автомобил. Той никога не ме е разочаровал нито на пътя, нито извън него. Особено при дълги, трудни наклони, по кална почва и при всякакви метеорологични условия. След като автомобилът е натоварен, трябва да използвам възможностите му възможно най-много, когато съм на някои опасни маршрути. "

И все пак, въпреки тези екстремни условия, Renault Trucks Гама T никога не го е разочаровал. "Просто извършваме обичайните месечни проверки и всичко е наред", добавя Томи Рапсън. Друго голямо предимство е комфортът в кабината.

" За нас е много важно шофьорите да са доволни от автомобилите си, тъй като не е лесно да се намерят подходящи хора за тези задачи. Това е отличен аргумент за привличане на мотивирани шофьори, които от своя страна ще удовлетворят нашите клиенти. Този камион се оказа икономически ефективен поради ниския разход на гориво и изключителна здравина."

Set canonical URL
Off