Транспортни решения

РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА КАМИОНИ: ИКОНОМИЧНА И ЕКОЛОГИЧНА ПОДДРЪЖКА НА КАМИОНИ

4min
Man repairing trucks

"Възстановени за дълготрайно ползване": това е целта на нашата оферта REMAN

В днешно време иновативността вече не се ограничава само до това да направиш нещо ново. Става дума най-вече за запазване на конкурентоспособността, като същевременно се ограничава въздействието върху околната среда. Ето защо в Renault Trucks твърдо вярваме в логиката на кръговата икономика, на която сме се посветили от много години, а по отношение на обслужването на нашите клиенти офертата REMAN е в основата на тази кръгова икономика.

Резервни части за Renault Trucks: предимствата на офертата REMAN

 

Офертата на REMAN за възстановени резервни части е доказателство, че е възможно да се предлагат изобретателни, конкурентни и печеливши решения, които да ви помогнат в бизнеса, като същевременно се опазват природните ресурси и се ограничава въздействието върху околната среда. Това са възстановени резервни части. Процесът се извършва в специализирани фабрики съгласно строг промишлен процес, за да се постигнат идентични характеристики и надеждност с тези на новите части. С офертата REMAN Renault Trucks ви позволява да се съсредоточите върху устойчивото развитие, като същевременно правите икономии.

Кръговрат, който намалява въздействието на вашата дейност върху околната среда

Възстановяването на износени резервни части може да спести 80% CO2 , над 85% суровини и 80% енергия в сравнение с производството на нов продукт. То може да оптимизира използването на природните ресурси и помага на вашата компания да следва подхода на кръговата икономика.

Резервни части с до 30% по-ниска цена

Възможността да ремонтирате вашия камион с резервни части, които струват с 30% по-малко, не е за пренебрегване за вашия баланс. Повторната употреба и възстановяването на частите, вместо производството на нови, ни позволява да ви предложим тези части на конкурентни цени.

Гаранция, идентична с тази на оригиналната част

Частите REMAN на Renault Trucks се предлагат с двугодишна гаранция: тя е същата като за новите оригинални части. По време на процеса на обновяване компонентите, които вече не отговарят на най-новите технически стандарти, се заменят с нови. Двугодишната гаранция е твърд ангажимент, който илюстрира високата надеждност на нашите части REMAN, които са възстановени, за да издържат дълго.

Широка гама и оптимална наличност

REMAN by Renault Trucks е гама от над 2000 части, които обхващат голямо разнообразие от продукти за всички наши автомобилни гами и се предлагат в нашите магазини. Избирайки тази оферта, вие намалявате времето, през което вашите камиони не са на разположение.

Възстановени части без компромис с производителността

Процесът REMAN наистина удължава живота на вашия камион. Благодарение на строгия индустриален процес, регулиран от европейските органи, можете да постигнете характеристики, идентични с тези, предлагани от новите части.

Ремонт на камиони: как работи REMAN?

Процесът REMAN се основава на събирането на износени части чрез нашата мрежа от дилъри. След това тези части се анализират и опаковат, за да бъдат изпратени за  фабрично възстановяване. Ние следваме строг индустриален процес, така че износените части да могат да възвърнат надеждността си, идентична с тази на новите части. Този процес се състои от седем основни етапа.

Reman process quality

 

Етап 1: Събиране на основни части: получаване на износени части

Износените части, събрани от камионите, пристигат във фабриката и се съхраняват в очакване на възстановяването им.

Етап 2: Разглобяване

Всяка част се разглобява в съответствие с прецизен процес и с помощта на адаптирани инструменти. Целта е да се запазят компонентите, които могат да бъдат използвани повторно.

Етап 3: Почистване и повърхностна обработка

След първия си живот някои компоненти имат остатъци от мазнини или замърсители. Поради това те трябва да бъдат почистени, за да се възстанови първоначалният им вид. В зависимост от вида на детайла могат да се използват промишлени миялни машини, нагряване в пещ или техники за пясъкоструене.

Етап 4: Проверка и сортиране

Не всички компоненти могат да бъдат използвани. Тези, които са твърде повредени, твърде износени и тези, които вече не отговарят на най-новите технически стандарти, се изхвърлят. Проверката се извършва визуално от операторите и, когато е необходимо, с помощта на инструменти, като например тестове за течове или пукнатини.

Етап 5: Възстановяване на компонентите

Всички износени части, които могат да бъдат използвани повторно, се възстановяват при строги условия, за да могат да отговарят на първоначалните спецификации. Части като колянови валове или цилиндрови глави се подновяват и обработват.

Етап 6: Повторно сглобяване

След като частите са измити, тествани и възстановени, е време да се сглобят отново, за да се възстановят скоростни кутии или други съединители. Компонентите, изхвърлени по време на етапа на сортиране, се заменят с нови части. Въпреки че процесите на повторно сглобяване понякога са специфични за фабриката на REMAN, инструментите, производствените методи и стойностите на въртящия момент са строго идентични с тези на новите оригинални части.

Етап 7: Окончателно тестване и проверки на качеството

Преди да напусне фабриката и да отиде в нашите складове за резервни части, всеки продукт се тества в края на производствената линия с помощта на изпитателен стенд. По този начин се симулират екстремни условия на работа, за да може да се ползва същата гаранция като за нов оригинален продукт.

 

 

Reman process

 

Употребявани части: кои от тях се покриват от REMAN?

REMAN forever

 

Каталогът за резервни части REMAN by Renault Trucks включва над 2000 части, групирани в шест "големи семейства":

  • Система,
  • Електроника,
  • Спирачни и кормилни системи,
  • Охладителна система,
  • Изпускателна система и последваща обработка на отработените газове,
  • Околна среда на двигателя.

Категория

Части

ТРАНСМИСИОННА СИСТЕМА

Скоростна кутия,

носач на диференциала, комплект съединител, сервоусилвател за разединяване, Концентричен задвижващ механизъм на съединителя (CCA), блок на клапана на съединителя (CVU), Задвижващ вал

ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И ЕЛЕКТРОНИКА

Алтернатор, Стартер, ECU на скоростната кутия (GCU), Система за управление на двигателя (EMS), Тахограф

СПИРАЧНА И КОРМИЛНА СИСТЕМА

Въздушен компресор,

Модулатор за производство на въздух (APM), спирачен апарат, комплект спирачни апарати, Спирачен компенсатор и клапан, Спирачен цилиндър, Кормилна помпа, Кормилна кутия

ОХЛАЖДАЩА СИСТЕМА

Помпа за охлаждаща течност,

Компресор на климатика, Охлаждащ радиатор, Интеркулер

ИЗПУСКАТЕЛНА СИСТЕМА И ПОСЛЕДВАЩА ОБРАБОТКА

Филтър за твърди частици, помпа за карбамид, дюза за AdBlue®, сензор за NOx, охладител на EGR

СРЕДА НА ДВИГАТЕЛЯ

Двигател и подкомпоненти,

Турбокомпресор, инжектор, Впръскващата помпа,

Маховик

Следователно е възможно да смените турбокомпресора като инжекционна помпа, охладителя на EGR като филтър за твърди частици, скоростната кутия като спирачен цилиндър.

С офертата на REMAN ние можем да се погрижим за всички ваши камиони - от най-малките като Renault Trucks Master или Renault Trucks Trafic, до най-големите като Renault Trucks T High. Ограничете въздействието на вашата компания върху околната среда с пълно спокойствие.

Свържете се с нас

Съгласен съм, че при изпращането на този формуляр Renault Trucks ще съхранява личните ми данни колкото е необходимо, за да може да се свърже с мен отново. Моите данни могат да бъдат предадени и на партньори на Renault Trucks, които ще могат да обработят моето искане.
Съгласен съм да получавам новини и информация за продуктите и събитията на Renault Trucks. Ще мога да спра тези съобщения във всеки имейл, който получавам.

Открийте нашата гама

Renault Trucks Trafic

Renault Trucks Master

Set canonical URL
Off