Транспортни решения

Безопасни и ефективни операции по поддръжка на пътищата

5min
Renault Trucks D

Независимо дали дейността ви включва поддръжка на пътища, снегопочистване, камион за пътна помощ или дори и трите, имате нужда от добре адаптирани превозни средства, които да са ефективни и да гарантират безопасността на всички. Открийте предложенията на Renault Trucks и получете персонализирана оферта, която отговаря на всички ваши нужди.

Доверете се на превозните средства, специално предназначени за поддръжка на пътища

Услугите по поддръжка на пътища изискват превозни средства с много специфична надстройка. Като си сътрудничи тясно с производители на надстройки, Renault Trucks оборудва предварително своите автомобили според начина, по който възнамерявате да ги използвате, което улеснява тяхната работа и намалява времето за производството на надстройка. Например Renault Trucks предлага специфични модели за метене в своята гама D, които имат напречна греда и изчистени надлъжни части, за да се освободи място за оборудване за почистване (метечка, прахосмукачка, вентилатор).

Renault Trucks D

За Renault Trucks гама C или K, използвани за снегопочистване, предната част на камиона има специална вдлъбнатина в радиаторната решетка и укрепвания за закрепване на ножа. За снегопочистващите машини, които не превозват тежки товари, Renault Trucks гама D могат да бъдат оборудвани със специална броня от 100% стомана за подобряване на устойчивостта на удар.

Renault Trucks C
Renault Trucks C

 

Осигуряване на максимална безопасност за вашите служители и участници в движението

Поддръжката на пътищата предполага работа сред други потребители в ситуации, които понякога могат да бъдат доста сложни. Работното средство на вашите служители трябва да бъде достатъчно безопасно за ежедневна употреба и за другите участници в движението. Ето защо автомобилите на Renault Trucks са внимателно проучени, за да се осигури отлична видимост през предното стъкло благодарение на широкоъгълните огледала за обратно и предно виждане. Гама D може да бъде оборудвана и с "врати за виждане", които имат прозорец в долната част на страничната врата за по-добра видимост на велосипедисти и пешеходци. По подобен начин инсталирахме някои елементи за безопасност в кабините, като например допълнителни фарове, светлинни сигнали и работни светлини.

Renault Trucks C

Управлявайте автопарка си в съответствие с нуждите си

Независимо дали поддръжката на пътищата е била планирана или не, тя може да бъде свързана с определени рискове. Благодарение на интелигентното решение за управление на автопарка Optifleet можете да следите всички свои превозни средства директно чрез смартфон, таблет или настолен компютър, да получавате информация за шофирането или водачите и да се свързвате с последните, за да ги информирате за други задачи. Optifleet също така ви дава възможност да събирате данни относно потреблението и използването на превозните средства: прекомерно използване на бавна предавка, ниво на предвиждане на водача и др. Ще бъдете предупредени в случай на прекомерна консумация и можете да проследите всички ваши шофьори и тяхното дългосрочно представяне чрез инструмента Ecoscore.

Оптимизиране на сервизното обслужване на камионите за пътна поддръжка

Изберете по-евтини ремонти

Ако дадена част от автомобила се нуждае от подмяна или ремонт, Renault Trucks предлага алтернатива на новите части с офертата eXchange. Този процес на eXchange се състои в обновяване на частите чрез замяна на всички износени или износени компоненти със сертифицирани оригинални части. Новите компоненти се тестват, за да се гарантира същото ниво на ефективност като при новите части. Те се ползват от двугодишна гаранция за частите, включително труда. Тази система е едновременно икономична и екологична и е част от подхода на Renault Trucks за устойчиво развитие.

Увеличете времето за работа на автомобила

За да осигури максимална наличност на автомобила, Renault Trucks стартира услуга за превантивна поддръжка. Благодарение на Predict вашите превозни средства се наблюдават от цифрова платформа, като се фокусират върху конкретни точки или части, които се износват лесно. Когато е необходим ремонт, системата информира вашия консултант. След това той ще се свърже с вас, за да насрочи операциите по поддръжката, във време, което най-малко нарушава ежедневната ви дейност.

Планиране на техническото обслужване на автомобила

Камионите за пътна поддръжка и общинските камиони имат дълъг жизнен цикъл. За да се осигурят подходящи нива на ефективност в дългосрочен план, Renault Trucks предлага персонализирани планове за поддръжка. Всеки договор е с продължителност от 2 до 7 години и варира до 250 000 км годишно. Те се адаптират към всяко превозно средство в зависимост от неговия модел и употреба. Той може да включва операции по превантивна поддръжка, за да се намалят разходите при престой поради повреда.

Renault Trucks d

Финансирайте автомобилите си в зависимост от тяхната експлоатация

Автомобилите, предназначени за поддръжка на пътищата, и тяхното оборудване често изискват голям бюджет. За да ви подкрепи по най-добрия възможен начин по отношение на финансирането, Renault Trucks предлага няколко балансови или задбалансови решения, в зависимост от това кое е най-интересно за вас. От наемане до заеми или покупка на изплащане - вашият консултант на Renault Trucks ще прецени заедно с вас най-добрите решения за финансиране и застраховане на вашите превозни средства.

Set canonical URL
Off