Транспортни решения

Транспорт на бетон: обработвайте, планирайте и увеличете рентабилността на доставките си

Строителство

5min
renault trucks c concrete truck

Транспортирането на бетон трябва да отговаря на много специфични ограничения. Освен че се нуждаете от надежден и маневрен бетоновоз, трябва ефективно да транспортирате възможно най-много бетон за възможно най-кратко време. Renault Trucks е насреща, за да ви подкрепи със своите продукти и услуги, специално разработени за транспорт на бетон.

Повишаване на рентабилността на вашите бетоновози

Бетонмиксерът не прилича на никой друг камион. Той се счита за машина и за транспортно средство. За да бъде рентабилен, той трябва да транспортира възможно най-много бетон. За целта той трябва да бъде възможно най-лек. Ето защо Renault Trucks използва конструкцията на шасито от гама C, за да може върху него да се монтира избраният от вас миксер и полезният товар да бъде възможно най-голям. С Renault Trucks C XLOAD Renault Trucks предлага най-лекият бетонмиксер с двойни задни колела 8x4 на пазара (сертифициран по UTAC).

кг Това е собственото тегло на нашите Renault Trucks C XLOAD 8x4

Изключително леко шаси, към което можете да добавите бетонмиксер с обем от 7,5 до 8 м3. Тъй като можете да поберете повече цимент за всеки курс, броят на дневните курсове или броят на строителните обекти, до които се доставя, може да се увеличи, като по този начин се намалят разходите и се увеличи рентабилността.

Renault Trucks C x-load
Renault Trucks C x-load
   

 

Съкращаване на времето за изграждане на вашите камиони бетонмиксери

Бетонмиксерите са особено сложни по отношение на конструкцията. Renault Trucks е на разположение, за да ви помогне да конфигурирате вашите, в съответствие с вашите нужди, така че да могат да бъдат доставени във възможно най-кратки срокове. Шаситата на Renault Trucks Гама C могат да бъдат оборудвани със специални приспособления, съгласно препоръките на производителите на надстройки:

  • Може да се остави място за кранове в случай на помпени барабани
  • Високопроизводителни задни моторни задвижвания за бетонни помпи
  • Зони, проектирани за оптимално разпределение на товара

Всичко това улеснява работата на производителите на надстройки и оказва пряко влияние върху сроковете за изграждане, което означава, че автомобилите са на разположение много по-бързо. За да направи нещата още по-прости, Renault Trucks предлага и опции, специално разработени да пасват на барабаните, произвеждани от двамата най-големи производители на пазара. Това гарантира по-кратки срокове за изграждане и перфектна съвместимост между шасито и избрания бетонмиксер.

 

Здрави и надеждни превозни средства за транспортиране на бетон

Преди да напуснат нашите заводи, камионите преминават през проверки на качеството, за да се гарантира тяхната здравина и надеждност. Renault Trucks Гама C се отличава с редица предимства, така че шофьорите могат да доставят до всички строителни обекти - дори и до най-труднодостъпните:

  • Ъгъл на заход 24°
  • Пътният просвет под резервоара е до 440 мм
  • Малък радиус на завиване
  • Optidriver Xtended с две изключително бавни предавки и режим за офроуд, който улеснява шофирането с тежки товари и по неравен терен

Управлявайте автопарка си в съответствие с нуждите си

Като оператор на транспорт на бетон вие обръщате по-голямо внимание на часовете на двигателя, отколкото на пробега на автомобила. Ето защо нашите превозни средства са оборудвани с броячи на часовете, за да знаете точно колко време са работили. Тези данни могат да бъдат подадени обратно към Optifleet. Тази интелигентна услуга за управление на автопарка ще се окаже изключително полезна за лесното и ефективно планиране на вашите превози. Благодарение на опцията за проследяване в реално време можете директно да прилагате промени и да предупреждавате шофьорите си, ако графикът им се промени или ако трябва да се направи нещо друго на строителната площадка. Можете също така да следите използването на камиона, като проследявате конкретни данни: разход на гориво (в литри или като процент от времето, прекарано на пътя) на пътя и по време на потегляне, време, прекарано на ниска скорост с включен двигател, и доколко шофьорите са склонни да изпреварват. Това е полезна опция, за да сте сигурни, че получавате максимума от вашите камиони и вашите шофьори.

Подобряване на максималния пробег на вашите превозни средства

Ако управлението на вашата компания се основава на мотото "по-добре да се предпазим, отколкото да съжаляваме", тогава персонализираният план за поддръжка на Renault Trucks, Predict, е идеален за вас! Той съчетава най-доброто от технологиите и човешката намеса. При закупуване техническите данни на вашите камиони ще бъдат интегрирани в цифрова платформа, която редовно ще ги анализира и ще изпраща предупреждения на вашия консултант. Последният ще ви информира за всички дейности по поддръжката, които трябва да бъдат извършени, и ще определи среща, която най-малко да нарушава ежедневните дейности на вашата компания. По този начин можете да увеличите времето за работа на автомобила си и да избегнете непредвидени повреди.

 

Оптимизиране на оперативните разходи

Превозът на бетон е уникална дейност и Renault Trucks е напълно наясно с това. Нашите екипи са на разположение, за да ви подкрепят и консултират по отношение на финансирането и поддръжката на автомобила - така че да можете да контролирате разходите си.

Намалете разходите за поддръжка

В областта на транспорта на бетон превозните средства често са подложени на сериозен натиск и механичните части могат да пострадат от това. За да се намалят разходите за поддръжка, Renault Trucks предлага широка гама от стандартни части eXchange: ние заменяме употребяваните части със сертифицирани оригинали, които сами сме обновили. Тези части отговарят на същите изисквания като новите и се ползват с двугодишна гаранция (части и труд), при това на по-ниска цена. Изгодна сделка за вашите финанси, вашите камиони и околната среда.

Адаптирайте финансирането си

Вие познавате своята професия, както и ние. Консултантите на Renault Trucks са наясно с вашите ограничения и са на разположение да ви подкрепят. Те ще ви предложат предложението за финансиране, което е най-подходящо за всеки от вашите камиони бетонмиксери. Нашите предложения за финансиране са гъвкави и отчитат времето за изпълнение на строителството. По подобен начин плановете за финансиране и продължителността са съобразени с малкия пробег, който обикновено се отчита в тази сфера на дейност. Целта винаги ще бъде една и съща: да оптимизирате оперативните разходи и да повишите рентабилността на дейността си.

 

Моля, не се колебайте да се свържете с нас, за да обсъдим вашите нужди и да изпратим индивидуално предложение.

Set canonical URL
Off