Транспортни решения

Ефективно управление на сметосъбиране

Дистрибуция

5min
Renault Trucks D

За да управлявате лесно дейността си по сметосъбиране, Renault Trucks ви помага при избора на камиони за комунални услуги, добре адаптирани към ежедневните ви задачи.

Камиони за сметосъбиране: правилният камион за работа

Управлението на отпадъците може да има различни фактори в зависимост от местоположението им. Независимо дали събирането ще се извършва в центъра на града, в крайградските райони или управлението на отпадъците в промишлени обекти, ще ви е необходим правилният камион за работа - специално проектиран за задачата.

За да ви помогне да направите най-добрия избор, Renault Trucks разчита на своите Renault Trucks Master и Renault Trucks Master Z.E. шаси кабина, Renault Trucks Гама D и D-WIDE, с дизелов или електрически двигател.

Общо на разположение са няколко десетки колесни бази и конфигурации - с допустимо общо тегло от 3,3 до 32 тона.

За градски и крайградски събирания нашите модели Renault Trucks Гама D и D WIDE съчетават висок полезен товар с отлична маневреност, фантастична видимост и голям товарен капацитет. Безбройните предложени конфигурации са особено подходящи за управление на отпадъците - а именно версията 6x2*4 на Гама D WIDE, която има втори задвижващ мост, за да улесни маневрите в градовете.

Renault Trucks D

Ако дейността ви е насочена по-скоро към управлението на промишлени отпадъци, което изисква по-голям полезен товар и повече мощност, нашият модел Renault Trucks Гама C е идеален за инсталиране на подвижни контейнери, контейнери за отпадъци, свързани с кран, или лентов транспортьор. Линията Renault Trucks Гама C предлага полезен товар до 22,8 тона и двигатели с мощност до 520 к.с. за дейности, изискващи по-тежки товари.

Renault Trucks D

Бързо монтиране на надстройка по ваш избор

Събирането на отпадъци може да се осъществява под най-различни форми и изисква изключително специфични надстройки. За да ви помогне да изберете най-доброто за вашите специфични оперативни изисквания, Renault Trucks работи в тясно сътрудничество с производителите на надстройки. Нашите превозни средства могат да бъдат специфицирани за приемане на широк спектър от надстройки, благодарение на множеството им опции, включително специфични надвеси с предварителна подготовка. Благодарение на предварителното оборудване и на Портала за производителни на надстройки, в който са описани подробно специфичните технически характеристики за всяко превозно средство, работата се улеснява, а времето за доставка се съкращава.

 

 

Камионите за боклук стават екологични

Renault Trucks предлага алтернативи на природен газ или 100% електричество. Много общини вече са избрали камиони, задвижвани с природен газ, за сметосъбиране. Със своя двигател с мощност 239 kW (320 к.с.) и автономен пробег от близо 805 км, Renault Trucks Гама D WIDE CNG може да се използва както в градски, така и в крайградски райони, и е проектиран да бъде оборудван с надстройка като другите автомобили от гама D.

Renault Trucks се ангажира и с мобилността с нулеви емисии с Renault Trucks Гама D и D-WIDE Z.E., които са 100% електрически.

Renault Trucks D

От 2019 г. в Лион и околностите му, Франция, се използва 26-тонен контейнер за отпадъци, чиято надстройка е изработена от Faun Environnement.

Събирането на отпадъци е дейност, за която електрическите превозни средства са особено подходящи. Използването на скипове за отпадъци изисква висок разход на гориво и отделя големи количества прах и частици - докато електрическите превозни средства не отделят такива.

Напълно електрическите превозни средства могат също така да имат достъп до определени зони с ограничен достъп и зони с ниски емисии.

 

до 800 на курс Това е средният брой спирания и тръгвания, наблюдавани по време на маршрута за събиране на отпадъци.

Оптимизирайте управлението на автопарка си

Изборът на маршрут за събиране на отпадъците е особено важен от гледна точка на ефективността и може да се променя редовно. Нашето интелигентно решение за управление на автопарка - Optifleet - ви помага да планирате маршрутите си по възможно най-ефективния начин и да виждате местоположението на камионите си в реално време. Ако дейността ви е възложена на подизпълнител, Optifleet дава възможност на партньора ви да възстанови и интегрира данните в собствената си система за управление.

Освен това системата позволява да се изпращат точни данни за потреблението и използването на оборудването: използване на пропуска в режим на готовност, бавно шофиране, колко пъти е натиснат спирачният педал и т.н. Можете също така да конфигурирате прагово ниво, което да ви предупреждава, ако превозното средство изразходва прекалено много гориво, и да оценявате водачите си въз основа на технически и обективни данни. Например, можете да въведете курс за обучение за ефективно шофиране. Optifuel Training се провежда от експерти на Renault Trucks за вашия персонал в реални условия.

Renault Trucks D

 

Сметосъбиране: улеснете работата на служителите си

Служителите ви се качват и слизат от камионите си много често по време на събирането на отпадъци. Имайки предвид това, ние проектирахме превозни средства с по-малка височина на стъпалата и врати, отварящи се на 90° за улеснение на придвижването. Нашите превозни средства са проектирани така, че да осигуряват отлична видимост и малък радиус на завиване. Например конфигурацията 6x2*4 означава, че може да се монтира допълнителна задна ос, за да се улеснят по-кратките завои, което е особено полезно за камионите за отпадъци, които трябва да се движат през градовете.

В кабината на камиона всичко е проектирано така, че шофьорите да разполагат с всичко необходимо за работа при най-добрите условия. Просторните кабини са оборудвани с удобни седалки, а при кабина за екипаж в тях могат да се настанят до 7 души. Има и много места за съхранение, в които служителите могат да съхраняват вещите си. Отвън те могат да съхраняват работните си инструменти в специално проектираните сандъци, монтирани на шасито.

Renault Trucks D

За да направи шофирането по-приятно, Renault Trucks предлага автоматични скоростни кутии за всички свои модели, както и табло с лесно достъпни команди. С цел осигуряване на оптимална безопасност, линията Renault Trucks D също така разполага с:

  • Врата за виждане
  • Автоматична система за аварийно спиране
  • асистент за потегляне по наклон.

Намалете разходите си за поддръжка

Превозните средства за сметосъбиране изискват значителни инвестиции. Ето защо е важно да се гарантира висока производителност в дългосрочен план. Renault Trucks предлага персонализирани планове за поддръжка, които отчитат специфичната употреба на превозното средство. В случай на сметоизвозване скипи например, честотата, с която се препоръчва смяна на маслото, ще се основава повече на времева рамка, отколкото на пробег.

За да предотврати повредите и да се намеси, преди те да са се случили, Renault Trucks разработи сервизна услуга за прогнозна поддръжка: Predict. Дигитална платформа регистрира поведението на вашите превозни средства и действителната им експлоатация. Когато се прецени, че е необходима намеса, платформата предупреждава вашия консултант. След това той се свързва с вас, за да насрочи работата, която трябва да бъде извършена, преди да настъпи повреда. По този начин вие имате по-добър контрол върху наличността на автомобила и можете да предотвратите непредвидени ремонти.

Ако някоя част трябва да се смени, Renault Trucks разполага и с програма за обмен. Тази услуга позволява на потребителите да закупят обновени части на по-ниска цена, след като те са били възстановени в нашия специализиран завод. След това всички части се тестват и одобряват, за да се гарантира, че отговарят на същите изисквания като новите продукти, и се ползват с двугодишна гаранция за монтирани части.

Финансиране и застраховане на камиони за комунални услуги

Познаваме дейността ви и всички ограничения, свързани с управлението на отпадъците. Ето защо Renault Trucks може да осигури ефективна финансова подкрепа. Вашият консултант ще определи най-доброто решение за финансиране и застраховане на вашия автопарк.

Не се колебайте да се свържете с нас, за да получите повече информация.

Set canonical URL
Off