Очакваме Ви на 8 юли от 14:00 ч и 20:00 ч. българско време, когато ще представим новостите при нашите камиони от гама T, C и K.
Следете за актуална информация на : tckevolution.renault-trucks.com

Новини


 

30.05.2016

КАМИОНИТЕ RENAULT И SIGNATECH-ALPINE ЗАЕДНО НА 24 ЧАСА ЛЬО МАН

Renault Trucks ще достави 3 камиона Гама Т на отбора на Signatech-Alpine

Няколко седмици преди надпреварата 24 часа на Льо Ман, Renault Trucks ще достави три товарни автомобила от гама Т за отбора на Signatech-Alpine. С това стартира партньорството между производителя и отбора на Alpine, които ще си сътрудничат по време на световния шампионат за състезания по издръжливост (World Endurance Championship).

„Производителите на камиони и състезателни коли идват от много различни светове, но споделят общи ценности, като издръжливост и ефективност“, казва Бруно Блан, Президент на Renault Trucks. Той допълва, че камионите Renault са създадени да бъдат ефективни и надеждни, с оптимално съотношение между разход и мощност, така че да отговорят на високите изисквания на всички клиенти.

„Стартираме това партньорство с голям ентусиазъм”, казва Филип Сино, Ръководител на отбора Signatech-Alpine. „Ще се опитаме да бъдем най-бързите на пистата с Alpine и най-стабилни и сигурни на пътя с Renault Trucks“, допълва той.

Партньорството между Renault Trucks и Signatech-Alpine започва с доставката на три товарни автомобила от гама Т, носители на наградата “Камион на годината 2015”. Два от тях са с ЕВРО 6 двигатели и 520 к.с и спирачна система Voith®, а третият с 480 к.с. и спирачна система Optibrake. Машините са оборудвани с автоматизираната скоростна кутия Optidriver, както и с Eco-Fuel pack, който обединява редица интелигентни технологии с цел намаляване разхода на гориво с до 4%.

Освен на емблематичното състезание 24 часа Льо Ман, през 2016 година Renault Trucks ще обезпечат и транспорта и логистиката на отбора на Signatech-Alpine при участия и на събития за камиони и мотоциклети.

###

Още за възможностите на Т гамата на Renault Trucks за превози на дълги и средни разстояния:

Гама T разчита на новите Евро 6 двигатели DTI 11 и DTI 13. Тя подобрява производителността, като предлага брутно тегло на композицията до 60 тона и капацитет на резервоара за гориво до 1,475 л. Предлагат се 4 типа кабини – дневна кабина, нощна/дневна кабина, спална кабина и висока спална кабина: Подобрените двигатели и мостове, новите функции на автоматизираната скоростна кутия и интелигентното използване на въздушния компресор и климатичната система гарантират максимални работни характеристики при оптимална консумация на гориво.