Новини


 

20.01.2014

Петер Ериксон застава начело на Volvo Group Trucks за България, Македония, Албания и Косово

Volvo Group Trucks

Петер Ериксон застава начело на Volvo Group Trucks за България, Македония, Албания и Косово


Петер Ериксон Volvo GroupПетер Ериксон е новият директор търговски клъстер България, Македония, Албания и Косово на Volvo Group Trucks. Той пое поста на 1 януари 2014 г. и ще продължи да работи в посока развитие на бизнеса на компанията, както и за успешното позициониране на марките Volvo и Renault в региона. Преди да поеме операциите на двата товарни бранда в България и в другите три страни, Ериксон е управляващ директор на Volvo Group Trucks в Беларус. Понастоящем тази позиция е поета от досегашния изпълнителен директор на Волво България – Александър Санин.

„Готов съм да работя активно за успешното развитие на компанията както в България, така и в региона и вярвам, че заедно с екипа ми ще постигнем още по-добри резултати“, каза Петер Ериксон.

Петер Ериксон е част от семейството на Volvo Trucks по рождение, както сам обича да се шегува, тъй като в паспорта му пише място на раждане Туве – където е и една от емблeматичните фабрики на компанията. Професионалната му кариера започва през 1994 г., като за тези близо 20 години той е заемал различни позиции в компанията, започвайки като отговорник за планирането на производството в Швеция. През 2000 г. преминава от производството към маркетинг и продажби, където отговаря за структурата и ценообразуването за Европейските пазари. През 2003 г. става продуктов мениджър за Източна Европа, включително България, когато на практика добива и първите си впечатления от страната ни, а от 2007 г. в отговорностите му, свързани с подпомагане на продажбите, са всички дилърски и собствени компании на Volvo Trucks в Европа, Азия и Средния Изток.


15 януари 2014 г.