Новини


 

24.09.2015

международен финал OFC 2015 в Лисабон

ЦВЕТОМИР ИВАНОВ И ДАНАИЛ СТЕФАНОВ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ В НАДПРЕВАРАTA ЗА ТИТЛАТА „НАЙ-ЕФЕКТИВЕН ШОФЬОР“ НА RENAULT TRUCKS В ПОРТУГАЛИЯ

37 шофьори от 20 държави ще премерят сили в международния финал на състезанието по ефективно шофиране на Renault Trucks - Optifuel Challenge 2015. Събитието ще се проведе на 7 октомври в Лисабон, като участие в него ще вземат и двамата български финалисти -  плевенчанинът Данаил Стефанов и Цветомир Иванов от София.

Състезанието ще протече на два етапа. В първия етап участниците ще отговарят на въпроси, свързани с икономичното управление на камион, а във втория ще трябва да преминат по предварително зададен маршрут управлявайки влекач Rеnault гама Т, избран за камиона на годината за 2015. Победителят ще бъде избран на база консумация на гориво и данните за начина на шофиране от Optifuel Infomax за преминаване по трасето спрямо експертите от Renaut Trucks.

„У нас състезанието премина изключително оспорвано, а Цветомир и Данаил успяха да постигнат едни наистина добри резултати“, каза Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks. „Те са пример за един нов тип водачи, които шофират икономично, безопасно и с грижа към околната среда. Стискаме им палци и се надяваме да се върнат с голямата награда“,  допълни той.

Победителят в Optifuel Challenge 2015 ще получи ваучер на стойност 8000 евро, валиден за всички магазини на марката, а на собствениците на компанията, за която се състезава ще бъде предоставен влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване в срок от една година.

Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис, като тази година към него се присъединиха още 5 държави.