Очакваме Ви на 8 юли от 14:00 ч и 20:00 ч. българско време, когато ще представим новостите при нашите камиони от гама T, C и K.
Следете за актуална информация на : tckevolution.renault-trucks.com

Новини


 

15.07.2014

СТАРТИРАТ РЕГИОНАЛНИТЕ КРЪГОВЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО OPTIFUEL CHALLENGE НА RENAULT TRUCKS

Най-икономичните 21 шофьори на камиони ще се състезават в националния финал на 2 септември

От днес стартират регионалните кръгове на състезанието за ефективно шофиране на Renault Trucks  - Optifuel Challenge 2014. Шофьорите на камиони в България могат да се включат в надпреварата, за да управляват Р/еволюционния товарен автомобил на производителя - камион Renault, гама T. Състезанието ще премине през седем български града в периода 15 – 31 юли 2014 година - Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и София.

Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис. Квалификациите в общо 18 държави ще определят топ 34, които ще се класират за глобалния финал в Лион, Франция, в края на октомври.

Маршрутът на състезанията у нас ще бъде зададен предварително, а шофирането ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на средната скорост и средния разход на гориво за преминаване по трасето на всеки отделен участник спрямо експертът от Renault Trucks.

Тримата шофьори с най-добър резултат от квалификациите във всеки град ще формират група от 21 финалисти, които ще се яват на националния финал на 2 септември в София. Победителят ще отпътува за Полша през септември за допълнително обучение-подготовка за глобалния финал във Франция, който ще се проведе през октомври в Лион. В това обучение участие ще вземат и победителите от състезанията в останалите страни-участници от Регион Централна и Източна Европа - Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Голямата награда за българския финалист в Optifuel Challenge е ваучер на стойност 1000 евро за продукти и услуги с марката Renault Trucks, а собственикът на компанията, в която работи, ще получи влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване за срок от 3 месеца.

Селекциите в България ще се проведат от 15 до 31 юли, като следва:

  • 15.07.2014 г. - Плевен, база "Лабиринт", бивш ДАП1, след Метро
  • 16.07.2014 г. - Велико Търново, хотелски комплекс "Бряста" (по пътя за Дебелец)
  • 18 и 19.07.2014 г. - Варна, база Канотранс (стар път за Девня)
  • 21 и 22.07.2014 г. - Бургас, Сервизен център Бургас, кв. Долно Езерово
  • 24 и 25.07.2014 г. - Пловдив, Сервизен център Пловдив, бул. „Кукленско шосе“
  • 28.07.2014 г. – Благоевград, картинг писта FDKART, главен път Е79, изход за Кулата
  • 29, 30 и 31.07.2014 г. – София, Сервизен център София-Юг, бул. „Климент Охридски“ 144

_______________________
Optifuel Challenge в подкрепа на  желанието на Renault Trucks да подпомага превозвачите и шофьорите да шофират по-икономично и да демонстрират експертните си умения за намаляване разхода на гориво, като им предоставя ефективни решения.

Всички аспекти на камионите от гама Т на Renault - дизайна на кабината и всеки елемент от силовата линия - са произведени, за да намалят горивната консумация. Новата гама  залага също така на предимствата, осигурени от решенията Optifuel на Renault Trucks. Програма Optifuel, например, включва обучение на водачите и софтуера Optifuel Infomax за наблюдение и анализ на разхода на гориво. С тяхна помощ може да се постигне икономия до 15% за целия автопарк.

И накрая, всички камиони Renault от гама T се доставят с фабрична подготовка за инсталация на системата Optifleet. Лесна за употреба, Optifleet е средство, което подпомага вземането на оптимални решения за управление на парка. Така систематабързо доказва, че е незаменим помощник за фирмените мениджъри, организаторите на транспорта и шофьорите. В резултат от употребата й може да се спестят 5 000 евро на година на камион.

Всички тези услуги и технологии са достъпни за превозвачите и техните шофьори и ще бъдат показани и използвани по време на Optifuel Challenge 2014  като  реална илюстрация на  дългосрочния ангажимент на Renault Trucks да подпомага своите клиенти.


За повече информация:
www.renault-trucks.bg
Ина Игнатова, тел. +359 2 40 32 719, е-мейл: ina.ignatova@volvo.com