Съобщения за медии

1000 ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМИОНА, ПРОИЗВЕДЕНИ В BLAINVILLE-SUR-ORNE

E-Tech Blainville factory

Повратна точка в трансформацията на транспорта за доставки в градски и крайградски райони е, че заводът на Renault Trucks в Блейнвил произвежда серийно 100% електрически камиони, среден сегмент, от 2020 г. насам. Доказателство за успеха на това предложение за нисковъглеродна мобилност е, че заводът вече е произвел 1000 електрически камиони - 16, 19 и 26 тона, които работят в цяла Европа.

В експлоатация от 1956 г., заводът на Renault Trucks в Blainville-sur-Orne (Калвадос) е специализиран в производството на превозни средства, среден сегмент, и кабини за камиони. Пионер в Европа, той е проектиран за производството на електрически камиони от 16 до 26 тона, от март 2020 г.

От 2020 г., датата на началото на серийното производство на електрическите модели на Renault Trucks, търсенето на електрически камиони продължава да расте. Благодарение на отличната гъвкавост и непрекъснатото адаптиране на индустрията, производственият капацитет на електрическите камиони постепенно се увеличава, за да се справи с очакваното увеличение на обемите, като все повече клиенти избират нисковъглероден транспорт.

Днес, половината от електрическите камиони, продавани в Европа, се произвеждат в завода на Renault Trucks в Blainville-sur-Orne.

Set canonical URL
Off