Съобщения за медии

20 ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ RENAULT ЗА ПИВОВАРНАТА FELDSCHLÖSSCHEN

Feldschlosschen Carlsberg

Renault Trucks и Feldschlösschen, швейцарска пивоварна, принадлежаща към Carlsberg Group, поеха осезаем ангажимент за въглеродна неутрална мобилност: в сряда, 25 август 2021 г., Renault Trucks предаде ключовете на 20 електрически превозни средства. И двамата партньори направиха изявление по повод този исторически договор:

Изпълнителният директор на Feldschlösschen Томас Амстуц заяви: „Тези 20 електрически превозни средства от Renault Trucks представляват истински райъгълен камък за компанията Feldschlösschen по пътя към неутрална за CO2 логистика. Като водещ швейцарски пивовар и дистрибутор на напитки, ние произвеждаме нашите бири и напитки по екологично чист начин и да ще ги доставим на нашите клиенти по същия начин. "

Бруно Блан, президент на Renault Trucks, добави: „Renault Trucks инвестира сериозно за справяне с предизвикателствата на изменението на климата. Горд съм, че нашите клиенти, следвайки примера на Feldschlösschen днес, са с нас. Заедно работим за превръщането на устойчивия транспорт в реалност. "

Производителността се комбинира с ефективността в борбата срещу глобалното затопляне.

Feldschlösschen пое доставката на по-голямата част от 26-тонните Renault Trucks Гама D Wide Z.E. камиони преди няколко месеца. Камионите, произведени в завода на Renault Trucks в Блейнвил-сюр-Орн в Нормандия, обслужват доставките на швейцарски клиенти от дванадесетте логистични обекта на компанията. Те вече са изминали общо 66 000 км и са транспортирали 9 300 тона стоки.