Съобщения за медии

ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ: ГАМА T И C E-TECH НАЛИЧНИ ЗА ПОРЪЧКА

Електромобилност

Renault Trucks E-TECH

Renault Trucks анонсира отваряне на поръчките за изцяло електрически камиони от Гама Т и С за регионален транспорт и градското строителство - Renault Trucks T и C E-Tech.

Тези нови 44-тонни електрически камиони ще се произвеждат във фабриката в Bourg-en-Bresse.

  • Богат избор на електрически двигатели и батерии

За да отговорят на многобройните изисквания на регионалния транспорт и дейностите по градско строителство, Renault Trucks E-Tech T и C могат да бъдат поръчани с два или три електрически мотора, осигуряващи комбинирана мощност до 490 kW.

Предлага се богат избор от тягови батерии, като Renault Trucks E-Tech T и C могат да бъдат оборудвани с четири до шест литиево-йонни батерии с изходна мощност от 390 до 540 kWh. Батериите могат да се зареждат напълно от AC до 43 kW или от DC до 250 kW. Тези камиони ще могат да изминават до 300 км с едно зареждане и до 500 км с едночасово междинно бързо зареждане (250 kW).

Батерийните клетки и модули ще се доставят от Samsung SDI и ще се сглобяват в Гент, Белгия, в завод на Volvo Group, част от която е Renault Trucks.

  • Три типа PTO и широка гама колесни бази

За да се адаптират лесно към всякакъв тип надстройка и към всякакво приложение, Renault Trucks E-Tech T и C могат да бъдат оборудвани с три типа PTO, електрическо, електромеханично или монтирано на скоростната кутия.

Renault Trucks E-Tech T и C с общо допустимо тегло 44 тона могат да бъдат поръчани като влекачи 4x2 и 6x2, с дълга кабина и междуосие 3900 мм. При версия шаси кабина те се предлагат 4x2, 6x2 и 8x4 тридем, версии с къса или дълга кабина и избор от единадесет междуосия, вариращи от 3900 до 6700 мм.

  • Набор от услуги за оптимална производителност

За безпроблемна работа и оптимизирана производителност, Renault Trucks E-Tech T и C идват с пълна гама от услуги. По-специално, те могат да се възползват от договора за превантивна поддръжка Start & Drive Predict, който следи състоянието на батериите и износващите се компоненти, предотвратява неочакван престой на превозното средство и позволява операциите по поддръжка да бъдат групирани и оптимизирани. Renault Trucks E-Tech T и C са съвместими с Optifleet, софтуерен пакет за управление на автопарка, който позволява на шофьорите да планират маршрутите си, да възлагат задачи на водачите от разстояние, да информират клиентите за времето за доставка и да наблюдават нивата на заряд на батериите в реално време, за да оптимизират консумацията на енергия.

Renault Trucks E-Tech T и C са неразделна част от цялостен процес за декарбонизация на транспорта, предлаган от производителя, който се състои от персонализирана подкрепа за превозвачите в техния енергиен преход, от изследване и анализиране на техните нужди до мониторинг на изпълнението и операциите. Този анализ включва инструмента Range Simulator, който позволява на експертите на Renault Trucks да анализират потреблението на превозното средство възможно най-близо до реалната му употреба – като вземат предвид GPS маршрути, метеорологични условия, полезен товар и др.

Set canonical URL
Off