Съобщения за медии

RENAULT TRUCKS С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КАМИОНИ ГАМА T И C E-TECH

Електромобилност

2min
T E-Tech

Renault Trucks разширява изцяло електрическата си гама и стартира продажбите от 2023 г. на два нови модела до 44 тона - Renault Trucks Гама T E-Tech за регионален транспорт и Renault Trucks Гама C E-Tech за строителство.

Renault Trucks продължава да подкрепя енергийния преход на своите клиенти като предоставя електрически камиони за всякакви приложения. От 2020 г. производителят предлага на пазара гама от изцяло електрически камиони от 3,1 до 26 тона, произведени във Франция.

  • Широка гама от електродвигатели и тягови акумулатoри

Тези нови модели от гамата на Renault Trucks за тежки товари ще бъдат оборудвани с два или три електрически двигателя, осигуряващи комбинирана мощност до 490 kW (еквивалентна на 666 к.с.). Те ще бъдат оборудвани и със скоростна кутия Optidriver.

Renault Trucks Гама T и C E-Tech ще имат от два до шест литиево-йонни батерии с капацитет от 180 до 540 kWh. Батериите могат да се заредят напълно за 9,5 часа чрез променлив ток (AC) до 43 kW или за 2,5 часа чрез постоянен ток (DC) до 250 kW. Тези камиони ще могат да се движат до 300 км с едно зареждане и до 500 км с едночасово междинно бързо зареждане (250 kW).

  • Конфигурация с пет оси и три типа PTO за по-лесен монтаж на надстройка 

За адаптиране към всякакъв вид надстройка и приложения, Renault Trucks Гама T и C E-Tech могат да бъдат оборудвани с три вида PTO: електрически, електромеханични или с монтаж върху скоростната кутия.

Тези нови електрически камиони ще бъдат с брутно тегло на превозното средство от 44 тона и ще се предлагат във версии на влекач 4x2 и 6x2 и шаси кабина с тридемен мост 4x2, 6x2 и 8x4.

Renault Trucks Гама T и C E-Tech ще бъдат пуснати в продажба през първото тримесечие на 2023 г. и ще се произвеждат в завода на Renault Trucks в Бург-ен-Брес.

С пълна електрическа гама, която сега обхваща от 3,1 до 44 тона и оферта към клиентите за цялостна поддръжка, Renault Trucks засилва стратегията и си поставя още по-високи цели: производителят възнамерява 50% от своите продадени превозни средства да бъдат електрически до 2030 г. 

RT C E-Tech