Съобщения за медии

Renault Trucks с фокус върху декарбонизацията на изложението Solutrans

p041019

Renault Trucks ще участва в 17-тото издание на Solutrans, от 21 до 25 ноември 2023 г., в Лион, Франция. На щанд от над 900 m2 производителят ще представи своите решения за нисковъглероден транспорт, които въплъщават три стълба на своята стратегия за намаляване на емисиите на CO2. Това включва производство на камиони с непрекъснато подобряваща се енергийна ефективност, предоставяне на изцяло електрически решения за транспорт без емисии, удължаване на живота на превозните средства при кръгов подход и работа върху решения за 100% безвъглеродна логистика в последната миля.

Renault Trucks ще изложи десет автомобила по време на Solutrans в Лион, родният град на производителя, на щанд от над 900 m2 (зала 4), разделен на секции:

  • Електромобилност;
  • Градска мобилност;
  • Енергийна ефективност;
  • Кръгова икономика;

ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ, ГРАДСКА МОБИЛНОСТ И ЛОГИСТИКА В ПОСЛЕДНАТА МИЛЯ 

Renault Trucks се ангажира с енергийна трансформация с фокус върху електрическата мобилност. Сега производителят предлага пълна гама от изцяло електрически превозни средства, от 650 кг товарни велосипеди до 44-тонни влекачи и камиони за градско строителство. Посетителите на Solutrans ще имат шанса да видят новите Renault Trucks E-Tech T и C на щанда, предназначени за регионална дистрибуция и градско строителство, вече се произвеждат серийно в завода на Renault Trucks в Бург-ан-Брес (Айн, Оверн-Рона-Алпи).

Заедно с тях ще бъде показан Renault Trucks E-Tech D с нов дизайн на предната част. Това превозно средство от среден клас също ще бъде оборудвано с нови функции за подобряване на безопасността в градските зони, както за шофьорите, така и за другите участници в движението. Те изпреварват прилагането на Общия регламент за безопасност (GSR), който трябва да влезе в сила през юли 2024 г.

От лекотоварната гама, по време на пресконференция в сряда, 22 ноември, ще бъде представен изцяло електрически Renault Trucks E-Tech Trafic, с хладилна надстройка.

За да се гарантира представянето на пълната гама градски превозни средства, ще бъдат изложени два товарни велосипеда Kleuster Freegônes за професионалисти. Първият ще има суха клетка, способна да носи 300 кг полезен товар и с полезен обем от 2 м3, докато вторият ще бъде в конфигурация "храна". Тези надеждни, издръжливи и рентабилни електро-подпомогнати триколесни сега се сглобяват в производствения обект на Renault Trucks във Венисие (Рона, Оверн-Рона-Алпи) и се разпространяват чрез неговата мрежа.

Не на последно място, пред изложбения център Lyon Eurexpo, посетителите ще могат да видят:

  • 26-тонна кабина Renault Trucks E-Tech D Wide Low Entry Cab, трансформирана в улично изкуство от художника Birdy Kids  
  • Трети велосипед Freegônes, този път представен във версията му за превозно средство за събиране на отпадъци, илюстриращ оперативната съвместимост между товарния велосипед и Renault Trucks D Wide RCV.
  • Камион от специалната серия употребявани автомобили Renault Trucks T Red.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Освен електрическа мобилност, Renault Trucks също така предоставя непрекъснато подобрява енергийна ефективност  на своите камиони с цел намаляване на емисиите на парникови газове. Като такъв, производителят ще изложи Renault Trucks T DE 13 литра - 480 к.с., с Turbo Compound. Този модел от 2024 г. се възползва от най-новите подобрения в най-високата гама. Производителят е оптимизирал оборудването на кабината, за да комбинира комфорт и ергономичност, както и е оборудвал своите камиони с усъвършенствана технология за подпомагане на водача, за да подобри безопасността по пътищата (GSR).

Кръговата икономика е в основата на подхода на Renault Trucks за намаляване на използването на природни ресурси и въздействието върху околната среда на своите камиони.

Renault Trucks Франция ще представи Restart, своята търговска оферта за отремонтирани употребявани камиони. Целта на тази схема за регенериране е да се удължи експлоатационният живот на камионите, вместо да се заменят с нови превозни средства. След 3 до 4 години употреба превозните средства се реновират и софтуерът им се надгражда. След като процесът приключи, ремонтираните камиони се връщат на собствениците им за още три години експлоатация.

Производителят също така ще представи своята нова серия употребявани камиони, Renault Trucks T Red. Камионите от тази трета серия са проектирани да надхвърлят символичната граница от един милион километра.

OXYGEN: ЛАБОРАТОРНОТО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО НА RENAULT TRUCKS

Solutrans ще бъде първото публично представяне на Oxygen, експерименталният 16-тонен изцяло електрически камион, разработен съвместно от Renault Trucks, Geodis и 17 партньора и е предназначен да посрещне предизвикателствата на градската логистика.  

АКТИВНОСТИ И ПАТНЬОРСТВА

 Три превозни средства от изцяло електрическата гама Renault Trucks E-Tech ще бъдат на разположение за тестово шофиране на затворена писта, докато товарните велосипеди Freegônes могат да бъдат изпробвани на покрита писта в зала 1. Renault Trucks ще покаже:

  • Clovis, дилърската мрежа на Renault Trucks за търговски и индустриални превозни средства под наем, която предлага местна услуга с над 20 000 превозни средства, налични на повече от 200 места във Франция.
  • Финансови услуги от Renault Trucks (RTFS), финансовото подразделение на производителя, което предлага финансови и застрахователни решения.
  • Употребявани камиони от Renault Trucks със 120 сервизни точки във Франция и повече от 310 обекта за следпродажбено обслужване е водещата френска мрежа за употребявани камиони и ванове.  

 

 

 

 

 

 

 

Set canonical URL
Off