Съобщения за медии

RENAULT TRUCKS T, C, K ÉVOLUTION

Paul Daintree, Design Director at Renault Trucks

ГЕНЕЗИС НА ДИЗАЙНА

Renault Trucks променя външния дизайн на своите модели T, T High, C и K, за да предложи по-категоричен и актуален стил. Paul Daintree, директор дизайн, поглежда назад към генезиса на тези нови модели, които са с по-голям комфорт и производителност.

Екипи от Renault Trucks Halle du Design, ръководени от Paul Daintree, работят по еволюцията на гамите T, T High, C и K от 2018 г. Отражението е разработено в тясно сътрудничество с клиенти партньори.

Тясно сътрудничество с клиентите за допълнително оптимизиране на потребителското изживяване.

„От решаващо значение за дизайнерите е да поставят крайния потребител в центъра на своето мислене и вземане на решения“, обясни Пол Дейнтри, директор дизайн в Renault Trucks. „Ние организирахме съвместни работни сесии с нашите клиенти в дизайнерското студио и се срещнахме с превозвачи и шофьори, за да разберем техните нужди и да отговорим на тях.“ Работата на дизайнерските екипи, споделена с информацията, събрана от дилърската мрежа, и опитът на инженерите на Renault Trucks, формира основата за промени в превозните средства по отношение на стил и комфорт.

Стилен екстериор

„Предната част на превозното средство е преработена, за да осигури повече място за схемите и графиките на нашите клиенти“, добави Пол Дейнтри. Предното осветление е изцяло обновено с помощта на LED технология, която не само има предимството да осигури по -добро осветление, но също така дава възможност на дизайнерите да намалят височината на фара и да поставят повече функции в по -малка площ. В горната част на светлините е добавен дефлектор.“

Предната решетка също е преработена, създавайки по-сложен дизайн. Функцията за сгъване, чрез която решетката може да се превърне в седалка или стъпало, остава същата поради своята популярност сред шофьорите. И накрая, размерът на логото на Renault Trucks на предната решетка е увеличен. „Имаме страхотни камиони и наистина се гордеем с този нов дизайн, така че защо да не го покажем?“.

Удобен и практичен интериор

Фокусът в интериора е върху комфорта на водача. „По отношение на комфорта при шофиране, едно от исканията на нашите клиенти беше нашите камиони да имат място за управление като при лек автомобил“, сподели Пол. Новите Renault Trucks T, T High, C и K имат нова тристранно регулируема кормилна колона, с бутон с крак и стартиране без ключ. Това улеснява шофьорите да адаптират шофьорската си позиция към личните си предпочитания.

Направени са подобрения и в комфорта на живот в кабината. „Решихме да подобрим комфорта на леглото, увеличавайки дебелината и плътността на матрака и удвоявайки броя на пружините“, За оптимален комфорт е добавен и надматрак.

Дизайнерите на Renault Trucks също създадоха по-големи места за съхранение и добавиха специално място за съхранение на телефони или таблети с USB изводи за зареждане в близост.

Set canonical URL
Off