Share

Съобщения за медии

RENAULT TRUCKS T, T HIGH, C & K EVOLUTION 2021: ПОВЕЧЕ КОМФОРТ, НАДЕЖДНОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ

3min
Renault Trucks range 2021

През 2021 Renault Trucks обновява своите камиони от гама T, T High, C и K със значителни подобрения по отношение на комфорта в кабината и при шофиране, безопасността и ефективността. Това е най-важното развитие след пълното обновяване на моделите на производителя през 2013 г.

  • Интериор  

През 2021 г. Renault Trucks променя външния дизайн на своите превозни средства, като възприема по-изпъкващ стил, особено по отношение на фаровете, които са намалени по размер, за да се увеличи боядисаната повърхност на долната част на кабината. Новата решетка тип пчелна пита допълва по-модерния и елегантен дизайн на Renault Trucks 2021.

  • Подобрен комфорт в кабината и при шофиране

Нова кормилна кутия с много позиции Камионите са оборудвани с нова триосна регулируема кормилна колона с повече възможности за регуриране на позицията при шофиране като осигурява по-висок комфорт. Колоната се регулира с помощта на педал, за да се зададе както позицията, така и наклонът на волана. Регулирането с две ръце на волана гарантира както прецизност, така и безопасност. Контактният ключ на колоната е заменен с бутон Start.

Нови модулни седалки Тъй като водачът прекарва средно по девет часа на ден зад волана, седалките трябва да бъдат удобни за всеки водач. Поради това Renault Trucks сега предлага модулни седалки за пълна гъвкавост по отношение на настройките, избора на комбинации и опции. Производителят също така представи нов текстил, предназначен да издържа на ежедневната употреба. Като опция се предлага и кожена версия.

Увеличен капацитет за съхранение Моделите на Renault Trucks T, T High, C и K от 2021 г. също предлагат нови решения за съхранение.

Renault Trucks добави поставка за таблет и смартфон, позиционирана в близост до водача, осигуряващ достъп до няколко устройства едновременно и зареждащ ги чрез два USB извода. Добавено е и ново отделение за съхранение на документи A4.

От страна на пътника превозните средства разполагат с две отделенияза съхранение с общ капацитет от 7 литра (включително 2-литрово хладилно пространство).

Подобрена зона за спане като у дома Камионът е не само инструмент за работа на водача, но и място, където си почива и спи. Следователно качеството на леглото е от решаващо значение. За удобство на водача, Renault Trucks увеличи дебелината на матрака на леглото „Serenity“ с 13% и е удвои броя на пружините. Като опция може да се добави матрак с мемори пяна.

  • Повишена безопасност за водачите, техните товари и участниците в движението

Високите нива на безопасност за шофьорите и участниците в движението също са били основен акцент в развитието на моделите на Renault Trucks T, T High, C и K.

Новите Renault Trucks T, T High и C са стандартно оборудвани с LED светлини. Тъй като е по-близо до естествената светлина, LED светлината дава на водачите по-добро възприемане на контрастите и цветовете. Това значително подобрява видимостта през нощта и следователно безопасността. Друго предимство на LED технологията е нейната надеждност и дълготрайност. Животът на LED източника е до тридесет пъти по-дълъг от този на конвенционалната крушка.

Допълнителни LED светлини също са разположени от вътрешната страна на вратите, за да осветят вратата за по-голяма безопасност на водача при влизане и излизане от автомобила през нощта.

За оптимална безопасност на шофьорите, техните товари и участници в движението, също са на разположение редица опции, включително механично устройство срещу проникване (защитно заключване на вратата), камери и сензори за присъствие, осигуряващи отлична видимост на пешеходците и велосипедисти.

И накрая, аварийното приложение на ръчната спирачка намалява риска от неочаквано движение на автомобила, когато водачът напусне кабината, като автоматично активира заключването на волана, за да спре камиона.

  • Намалена консумация на гориво и оптимизирана поддръжка

3% икономии на гориво Първо, аеродинамиката на кабината е подобрена около предната решетка и са добавени удължения, за да се подобри въздушния поток.

На второ място, камионите са оборудвани с нова технология за допълнително намаляване на разхода на гориво. Те включват нова версия на Optivision и оптимизирана система за круиз контрол с два избираеми режима на шофиране. „Eco on“ е режимът по подразбиране и оптимизира разхода на гориво чрез регулиране на ускорението, превключването на скоростите, круиз контрола и забавянето, докато „Eco off“ позволява на водачите да променят режима на шофиране. Индикатор дава информация на водачите в реално време за техния стил на шофиране.

Нова функция "Pulse and Glide" допълнително подобрява разхода на гориво, като поддържа скоростта на автомобила около зададената точка на круиз контрола (+/- 2km / h).

И накрая, новите камиони Renault Trucks T и T High са стандартно оборудвани с гуми от клас А, най-ефективни на пазара по отношение на икономията на гориво.

  • Превозни средства, поддържани от нови предложения за сервизни услуги

 

Оптимизирана поддръжка благодарение на Excellence Predict Renault Trucks разработи нова технология за редовно актуализиране на софтуера на автомобила - по време, заявено от клиента - без да е необходимо камионът да посещава сервиза.

Тази нова технология е част от офертата за сервизно обслужване "Excellence Predict", която позволява на производителя да действа преди да възникне неизправност и по този начин да осигури на своите клиенти по-голямо спокойствие, като гарантира непрекъсната наличност на превозното средство.

Договорът за сервизно обслужване "Excellence Predict" предлага:

  • Сервизен план за свързаност, който е напълно адаптиран към експлоатацията на автомобила.
  • Мониторинг на основните износващи се компоненти като акумулатор, съединител, спирачни дискове и накладки.
  • Иновативна технология за предотвратяване на аварии в реално време за 80% от компонентите, които могат да доведат до престой, поради повреда.
  • Съвместната работа между централата на Renault Trucks и сервизната мрежа, позволява проактивно управление на поддръжката на автомобила. Графикът на групирани интервенции оптимизира престоя.

Рационализиране на посещенията в сервиз чрез услуги за актуализиране от разстояние Освен това експертите в серзивната мрежа на Renault Trucks могат да извършват предварителна диагностика, актуализации на функционалността и дистанционни настройки на превозни средства. Това намалява броя на посещенията в сервиз.

Удължени интервали за смяна на масло до 150 000 км В зависимост от експлоатацията и пробега, интервалите за смяна на масло за автомобили, оборудвани с 13-литрови двигатели Euro VI, могат да бъдат удължени до 150 000 км или 12 месеца, което води до по-ниски разходи за поддръжка по договор (труд и части), оптимизирани графици за поддръжка с по-малко сервизни посещения.