Съобщения за медии

XPO ускорява прехода си към устойчив автопарк във Франция с историческа инвестиция от 100 електрически камиона Renault

Renault Trucks E-TECH D

XPO, компания пионер във Франция в транспорта на стоки, използваща алтернативни енергии, обяви безпрецедентно споразумение за закупуване на 100 електрически камиона от Renault Trucks за своя автопарк. Инвестицията на XPO последва теста, извършен с 16-тонен електрически камион Renault Trucks E-Tech D в региона на Лион и Париж през октомври 2021 г. Renault Trucks е дългогодишен доставчик на камиони на XPO.

Към днешна дата XPO е финализирала поръчката за 65 електрически камиона, като всичките 100 камиона ще бъдат доставени между четвъртото тримесечие на 2022 г. и 2024 г. Тези 16 и 19-тонни камиони за дистрибуция ще бъдат базирани в обектите на LTL на XPO във Франция и ще се използват за транспорт на палетизирани стоки. XPO е лидер в дистрибуцията на палети във Франция.

Камионите Renault Trucks E-Tech имат товарен капацитет от 18 до 21 палета и са оборудвани с двигател от 185 kW. С пробег до 250 км с едно зареждане всеки камион намалява емисиите на CO2 с около 45,7 тона годишно в сравнение с дизеловите камиони. Всеки камион е оборудван с 360° камера, която намалява слепите зони за оптимална безопасност.

„Имахме положителен опит с първия електрически камион Renault за доставки в града. Новата ни поръчка за 100 изцяло електрически камиона е безпрецедентно споразумение за XPO и Renault Trucks във Франция. Също така направихме огромна инвестиция в оборудването на нашите обекти с 80 електрически точки за зареждане. Тези ангажименти илюстрират желанието ни да преминем към по-устойчиви енергии и да подкрепим по най-добрия начин нашите клиенти при декарбонизацията на техните дейности“, сподели Бруно Клокнер, управляващ директор, XPO Logistics.

Кристоф Мартин, управляващ директор на Renault Trucks Франция, продължава: „Имаме удоволствието да допринесем за енергийния преход на XPO, като направим най-голямата поръчка на електрически камиони Renault Trucks във Франция. Връзката ни с XPO е изградена на доверие в продължение на много години и това беше един от ключовите фактори, довели до това важно споразумение. Renault Trucks е лидер в устойчивото развитие на френския пазар и като такъв сме длъжни да покажем пътя към устойчивия транспорт.“

В Европа, XPO е лидер в иновациите при транспортните услуги, включително технологично подобрен товар с камиони и LTL транспорт, спедиция, управление на транспорта. Компанията адаптира своите решения към специфичните нужди на клиентите в различни сектори като потребителски стоки, търговия и индустрия, както и на събития от световна класа.

Set canonical URL
Off